Νέο πρότυπο Πιστοποίησης «Fish from Greece» για τον Όμιλο ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.

Πιστοποίηση από τον οργανισμό επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων TÜV AUSTRIA HELLAS έλαβε ο Όμιλος «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.», μέλος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιωτικού προτύπου Πιστοποίησης Fish from Greece, ιδιοκτησίας ΕΛ.Ο.Π.Υ. που αφορά την υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών.

Αυτές είναι οι δυνατότητες που έχει ο όμιλος «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.» με την απόκτηση της πιστοποίησης

Μετά την απόκτηση της Πιστοποίησης  Fish from Greece, η ΝΗΡΕΥΣ έχει πλέον την δυνατότητα να παράγει και να διακινεί στην αγορά τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί, με τη σήμανση (tag) Fish from Greece. 

Η ελληνική παραγωγή υδατοκαλλιέργειας και τα ψάρια Fish from Greece έχουν μεταξύ των άλλων εγγυημένη φρεσκάδα και αποδεδειγμένα υψηλή περιεκτικότητα Ω3 λιπαρών οξέων. 

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πιστοποίησης

Βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πιστοποίησης που την κάνει ξεχωριστή είναι πως, πέραν των ετήσιων επιθεωρήσεων επιτήρησης με σκοπό τη διατήρηση της ισχύος του πιστοποιητικού, συμπεριλαμβάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους από ανεξάρτητους φορείς για τη διασφάλιση της τήρησης των  6 πυλώνων, όπως αυτοί έχουν περιγραφεί στο πρότυπο:

  1. Υγεία των Ιχθύων
  2. Περιβάλλον Εκτροφής & Διαχείρισης Ιχθύων
  3. Ευζωία των Ιχθύων
  4. Χαρακτηριστικά Ποιότητας των Εκτρεφόμενων Ιχθύων
  5. Ασφάλεια των Τροφίμων
  6. Κοινωνική Ευθύνη στην Ιχθυοκαλλιέργεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ