Η United Airlines αντικαθιστά την Boeing με την Airbus

Η United Airlines ανακοίνωσε ότι έχει παραγγείλει 50 αεροσκάφη Airbus A321XLR για να αντικαταστήσει τον υπάρχων στόλο της από παλαιά αεροσκάφη Boeing 757-200s.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Σικάγο δήλωσε ότι οι αεριωθούμενες Airbus, μια έκδοση του ευρωπαϊκού κατασκευαστή A321neo, που πρόκειται να παραδοθεί σε μεγάλη απόσταση, αναμένεται να παραδοθούν από το 2024. Η συμφωνία υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 6,5 δις Δολάρια (5,9 δις Ευρώ).

Ο Αμερικανός Ανώτατος Εμπορικός Διευθυντής Andrew Nocella δήλωσε ότι τα αεροσκάφη Airbus θα εξυπηρετούν ευρωπαϊκούς προορισμούς από κόμβους ανατολικής ακτής στο Newark / Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Η νέα γκάμα των αεροσκαφών της Airbus είναι 15% υψηλότερη από αυτή του προκάτοχού της, το A321LR, καθιστώντας το ως οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για τα αεροπλάνα ευρύτερου αμαξώματος μεγαλύτερης εμβέλειας. Οι δεξαμενές καυσίμου του A321XLR του επιτρέπουν να καλύπτει 5.400 μίλια σε εννέα ώρες – σημαντικά περισσότερο από το αεροσκάφος Boeing 737 Max.

Τα νέα σχετικά με την συμφωνία μεταξύ της Airbus και τη United ήταν αισθητά στο Χρηματιστήριο καθώς οι μετοχές της Airbus αυξήθηκαν κατά 2% την Τετάρτη.

Άσχημα τα νέα για τη Boeing

Η απόφαση της United είναι ένα κακό βήμα για τη Boeing. Ο Αμερικανός κατασκευαστής, που εδρεύει επίσης στο Σικάγο, ξετυλίγεται από την γείωση των 737 Max αεριωθούμενων αεροσκαφών μετά από δύο θανατηφόρα συντριβές νωρίτερα φέτος.

Η Boeing δεν διαθέτει αυτή την στιγμή κανένα νέο αεροσκάφος που θα μπορεί να ανταγωνιστεί το Airbus Α321XLR στη μεσαία αγορά.

Ο διεθνής στόλος της United αποτελείται κυρίως από τα μοντέλα Boeing: τα 757, 767, 777 και 787 Dreamliner. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία διαθέτει επίσης 14 αεροπλάνα Boeing 737 Max που χρησιμοποιούνταν πριν από την κατάρτισή τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ