Η Xerox αναδεικνύει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη

Την παγκόσμια έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2019 δημοσίευσε η Xerox, περιγράφοντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο των προσπαθειών της για βιώσιμη ανάπτυξη.  

Κάποια από τα ενδιαφέροντα αποσπάσματα της φετινής έκθεσης

  • Το 100% των νέων προϊόντων της Xerox απέσπασαν το οικολογικό σήμα «Energy Star».
  • Η εταιρεία δεσμεύτηκε να μειώσει σε ποσοστό 25% την παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας και των εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου έως το 2025.
  • Η Xerox συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes ‘Just 100’, δηλαδή αποτελεί μια από τις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες σύμφωνα με την λίστα του Barron’s. 
  • Σε συνεργασία με την PrintReleaf, η εταιρεία δενδροφύτευσε πάνω από 100.000 δέντρα σε μερικά από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα παγκοσμίως.

«Εδώ και 113 χρόνια, η Xerox συνεχίζει να δημιουργεί αξία για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, διαδραματίζοντας έναν σπουδαίο ρόλο στην παγκόσμια κοινωνική πρόοδο. Έχουμε δεσμευτεί να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προσπάθεια οικοδόμησης και διατήρησης ενός υγιούς και ισορροπημένου κόσμου, που θα ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας», δήλωσε ο John Visentin, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox.

Η έκθεση για την παγκόσμια Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη επικεντρώνεται στο πως η Xerox δίνει λύσεις οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου κόσμου – τόσο με ‘παραδοσιακούς’, όσο και με νέους τρόπους – όπως οι Λύσεις Ευφυούς Εργασίας, που πηγαίνουν πέρα από τα Managed Print Services και βοηθούν τις εταιρείες να μειώσουν την εξάρτησή τους από το χαρτί, παρέχοντας εναλλακτικούς τρόπους για τη διαχείριση και τη διασφάλιση της πληροφορίας μέσα σε έναν οργανισμό.

H Xerox εξετάζει την προσέγγιση και τις επιδόσεις της στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, οι οποίες υποστηρίζουν και τις τρεις διαστάσεις της βιωσιμότητας: την κοινωνική, την οικονομική και την περιβαλλοντική. H έκθεση καταρτίστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του Global Reporting Initiative και ευθυγραμμίζεται με επιλεγμένους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDG’S) των Ηνωμένων Εθνών, που θεσπίστηκαν το 2015.

Η επιστροφή αξίας στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον είναι στο DNA μας.

Στη χώρα μας, η Xerox Hellas υποστήριξε μέσα στο 2019 τις εκδηλώσεις TEDx Panteion, TEDx AUEB και ThinκBiz Academy, οι οποίες έχουν σαν στόχο να προωθήσουν τη γνώση, την εκπαίδευση και την καινοτομία, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενιές της Ελλάδας. Και στις τρεις περιπτώσεις, η Xerox κατασκεύασε απαραίτητα υλικά για την ορθή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ενώ, στο ThinkBiz Academy, διοργάνωσε και ένα workshop, στο οποίο πολλοί φοιτητές και στελέχη από το χώρο της Επικοινωνίας και του Marketing εντυπωσιάστηκαν από τις δυνατότητες του XMPie, ενός λογισμικού που επιτρέπει ευέλικτες και προσωποποιημένες επικοινωνίες, μέσα από διαφορετικές  πλατφόρμες.

Ο Χάρης Μπάκας, Διευθυντής Επικοινωνίας της Xerox Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στη Xerox έχουμε μια μεγάλη παράδοση υπεύθυνης συμπεριφοράς ως ‘εταιρικοί πολίτες’, καθώς ήμασταν από τους πρώτους που εστίασαν στην υιοθέτηση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών. Η επιστροφή αξίας στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον είναι στο DNA μας και η υποστήριξη σημαντικών τοπικών πρωτοβουλιών που είναι συνδεδεμένες με αναγνωρισμένους θεσμούς, είναι ένα καλός τρόπος για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ