Elikonos 2: Επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στην Andromeda Seafood

To Elikonos 2 , το growth fund του Equifund, ανακοίνωσε την τέταρτη επένδυση του, ύψους 5 εκατ. ευρώ στην Andromeda Seafood S.L.

Η Andromeda δραστηριοποιείται στον κλάδο της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας. Ιδρύθηκε το 1998 και σήμερα έχει καταφέρει να εξάγει τα προϊόντα της – τα οποία παράγει στην Ελλάδα και την Ισπανία – σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μια στρατηγική εξαγορών την οποία εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια. Από το 2007, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει δέκα εξαγορές, με τις πιο πρόσφατες, να “κλείνουν” τον Νοέμβριο. Ο λόγος για τις εξαγορές των εταιρειών Νηρέας Α.Ε. και Σελόντα Α.Ε, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας, που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Amerra Capital Management LLC και την εταιρεία επενδύσεων Mubadala.

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους 71 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs). Πέραν της επένδυσης στην Andromeda Seafood S.L., φέτος έχει ολοκληρώσει επενδύσεις στη “Ροδούλα”, τη “Μινέρβα” και τη Youth Lab.

To fund αντλεί τα κεφάλαιά του και από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο συνιστά μια επενδυτική πλατφόρμα και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το PE fund δραστηριοποιείται στον χώρο των Startups από το 2012 και την εποχή του προγράμματος Jeremie, με partners τον Τάκη Σολωμό και τον Παντελή Παπαγεωργίου. Στη προ-equifund εποχή το fund έχει επενδύσει μεταξύ άλλων στις Hotel Genius, Customedialabs, Nubis, Deliveras.gr, Travelplanet24.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ