Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και αξιόπιστες εφαρμογές για chat

Καθημερινά ο κόσμος εξαρτάται από το κινητό του και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί, όμως οι απαιτήσεις μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καλύτερες εφαρμογές για να ταιριάζουν στις ανάγκες του χρήστη.

Μία από τις πιο βασικές ανάγκες είναι η επικοινωνία, με αυτή να εξελίσσεται με διάφορους τρόπους για να γίνεται πιο εύκολη στην χρήση αλλά και κυρίως πιο ασφαλής.

Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική στις μέρες μας για πολλούς λόγους και κυρίως από μια απλή συζήτηση μέχρι και για μία έκτακτη ανάγκη. Οι κλήσεις και τα μηνύματα μέσω τηλεφώνων είχαν διεισδύσει για τα καλά στην ζωή των ανθρώπων κάνοντας την καθημερινότητα πιο εύκολη αλλά πολλές φορές μέχρι και το πιο απλό τηλεφώνημα ή SMS είχε τα προβλήματα του είτε σε θέματα ασφαλείας είτε σε θέματα σήματος δικτύου με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βρεθεί μια λύση για να βοηθηθεί περαιτέρω αυτή η κατάσταση.

Εδώ εισέρχονται οι εφαρμογές όπου τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούν αρκετά τον κόσμο χωρίς να υπάρχουν όρια στη χρήσης τους, δίνοντας στους χρήστες αρκετές δυνατότητες να επικοινωνούν με άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούνται για γενικό ή και επαγγελματικό σκοπό διευκολύνοντας τον καθένα όπως για παράδειγμα την λειτουργία του chat και των βιντεοκλήσεων όπου μπορούν να επικοινωνήσουν με άλλους χωρίς όρια η έξτρα χρεώσεις.

Οι παρακάτω εφαρμογές δίνουν αρκετούς τρόπους επικοινωνίας με άλλους χρήστες αλλά και την δυνατότητα να στέλνουν διάφορα πολυμέσα (βίντεο, εικόνες, έγγραφα κτλ.) χωρίς έξτρα κόστος αλλά μόνο με ένα απλό δωρεάν κατέβασμα από το Google Play.

Αυτές είναι οι πιο ασφαλής και αξιόπιστες εφαρμογές για chat

Messenger

Επέκταση του Facebook η οποία μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς να έχει ο χρήστης υπάρχων λογαριασμό με την δυνατότητα να προσθέτει άτομα που θέλει να επικοινωνεί μαζί τους μέσα από το chat, βιντεοκλήσεις αλλά και κανονικές κλήσεις. Η εφαρμογή θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες και ασφαλείς όπου και βρίσκεται στο Google Play με πάνω από 1 δις downloads. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης και την δυνατότητα να φτιάχνονται “ομάδες” ατόμων για να επικοινωνούν και να στέλνουν διάφορα μεταξύ τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να χρησιμοποιείται και για επαγγελματικούς σκοπούς λόγω των καινούργιων λειτουργιών που διαθέτει. Επίσης υπάρχει και το Messenger Lite η οποία είναι πιο “ελαφριά” εφαρμογή με τις ίδιες λειτουργίες και έχει την δυνατότητα να λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες δικτύου. 

Viber

Το Viber είναι και αυτό από τις πιο αξιόπιστες και ασφαλείς εφαρμογές για καθημερινή και επαγγελματική επικοινωνία αλλά αυτό που την κάνει μοναδική είναι μια ιδιαίτερη λειτουργία που διαθέτει. Αυτό που διαθέτει το Viber είναι ότι επικεντρώνεται στις υπάρχουσες επαφές που έχει ο χρήστης στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να επικοινωνεί με την οικογένεια ή τους φίλους του χωρίς περαιτέρω χρεώσεις. Η επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσεων, κανονικής κλήσης αλλά και η χρήση του chat γίνεται αν ο χρήστης έχει συνδεθεί στο ίντερνετ. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να την χρησιμοποιήσει χωρίς την χρήση διαδικτύου για να κάνει τις viber out κλήσεις όπου μπορεί εκεί να χρειαστεί να προσθέσει κάποια credits αν πρόκειται να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με άτομο που διαμένει στο εξωτερικό ή βρίσκεται ο ίδιος. Η εφαρμογή αυτή μετατρέπει τις επαφές του τηλεφώνου μέσα από εκεί ως προφίλ και δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις ομάδες με αυτά τα άτομα για να επικοινωνείτε όλοι μαζί, με όλους τους διαθέσιμους τρόπους. Τέλος, είναι χρήσιμο και για επαγγελματίες που έχουν αρκετές επαφές και θέλουν να έχουν μια παραπάνω ευκολία στην επικοινωνία με συναδέλφους και πελάτες. Αυτή την στιγμή η εφαρμογή έχει πάνω από 500 εκατομμύρια λήψεις στο Google Play.

WhatsApp Messenger

Το WhatsApp Messenger είναι μια δωρεάν εφαρμογή μηνυμάτων διαθέσιμη για όλα τα smartphone. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί τα δεδομένα του κινητού σας για να μπορείτε να στέλνετε μηνύματα και να πραγματοποιείτε κλήσεις σε φίλους και στην οικογένεια σας. Το WhatsApp συνδέεται απευθείας με τις επαφές σας και δεν σας αποσυνδέει σχεδόν ποτέ ώστε να παραμένετε διαρκώς ενεργοί και να λαμβάνετε ό, τι ειδοποίηση, μήνυμα και κλήση σας έχει έρθει. Έχετε την δυνατότητα να κάνετε δωρεάν κλήσεις αλλά και ομαδικές. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να στέλνετε πολυμέσα σε φίλους και γνωστούς. Και για όσους το χρειάζονται για επαγγελματική χρήση,  η WhatsApp διαθέτει το WhatsApp Business όπου είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις διαχωρίζοντας το από την άλλη εφαρμογή, αφού κρατάει τις επαφές των πελατών μιας επιχείρησης σε ξεχωριστή λίστα κάνοντας πιο εύκολη την χρήση του. Το WhatsApp Messenger έχει πάνω από 1 δις λήψεις στο Google Play.

Line

Με πάνω από 500 εκατ. λήψεις στο Google Play το Line είναι μια δωρεάν εφαρμογή συνομιλίας προσφέροντας πολλές ξεχωριστές λειτουργίες σε σχέση με τις άλλες. Το Line δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να συνομιλήσει με μέχρι και 200 άτομα στην ομάδα τους αλλά και να χρησιμοποιήσει την λειτουργία των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσετε με τους φίλους και την οικογένεια σας τα επόμενα σας σχέδια. Εκτός από τις βιντεοκλήσεις αλλά και τις κλήσεις στο εξωτερικό έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στο Keep όπου και θα μπορείτε να τα μοιραστείτε εύκολα με τους φίλους σας. Τέλος, μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή να συγχρονίζεται αυτόματα μεταξύ της συσκευής σας και του υπολογιστή σας. Είτε είστε εν κινήσει με την έκδοση για τα κινητά, είτε είστε συνδεδεμένοι στην έκδοση για υπολογιστές, οι συνομιλίες στο LINE είναι πάντα ενημερωμένες και συγχρονισμένες αυτόματα σε όλες τις εκδόσεις. Διαθέσιμη είναι και η LITE έκδοση για γρηγορότερη και ευκολότερη χρήση.

Telegram

Το Telegram διαθέτει πάνω από 100 εκατ. downloads στο Google Play. Είναι μία από τις πιο γρήγορες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη να είναι αρκετά ασφαλής και εύκολη στη χρήση για τον κόσμο. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στα μηνύματα από όλες τις συσκευές ταυτόχρονα. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι ότι με το Telegram μπορεί ο κάθε χρήστης να δημιουργήσει ομάδα που μπορεί να περιέχει έως 20.000 μέλη όπου και μπορούν μέσα σε αυτές τις ομάδες να μοιραστούν αρχεία διάφορων τύπων χωρίς να υπάρχει περιορισμός στο πόσα μπορούν να στείλουν και πόσο μέγεθος θα είναι. Ακόμα υπάρχουν και ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο. Τέλος, υπάρχει μια εναλλακτική εφαρμογή της εταιρείας το Telegram X με βάση TDLib, παρέχοντας μεγαλύτερη ταχύτητα και πειραματικές λειτουργίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ