Creta Farms: Κατατέθηκε το αίτημα από τις τράπεζες για την αλλαγή διοίκησης

Οι πιστώτριες τράπεζες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας κατέθεσαν αίτημα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου για αλλαγή διοίκησης στην Creta Farms.

Για την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ορίσθηκε η εκδίκαση, ενώ απαραίτητη κρίθηκε η παραπάνω κίνηση, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, αλλά και να προχωρήσει η εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ, για την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Αναγκαστική κίνηση από την τράπεζα για τη διάσωση της εταιρείας

Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν πως οι βασικοί μέτοχοι της Creta Farms, τα αδέλφια Δομαζάκη, δεν επέδειξαν την απαραίτητη ευελιξία και, έτσι, οι πιστώτριες τράπεζες αναγκάστηκαν να πάνε δικαστικά, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωση της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες πρότειναν και τρία στελέχη της αγοράς για το ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να εξυγιάνει την εταιρεία.

Άνθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τι 24 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ