Κινέζικη startup ξεκινά επιβατικές πτήσεις με αυτόνομα drones

Η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην πόλη Guangzhou, στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργήσει τρεις ή τέσσερις τακτικές πτήσεις “ανοικτές” για το κοινό, δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας, Derrick Xiong, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα γίνει είτε φέτος είτε το 2020.

Αν συμβεί αυτό, η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα πραγματοποιήσει επιβατικές πτήσεις με αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα. Άλλες πόλεις, όπως το Ντουμπάι εξετάζουν επίσης το θέμα, διεξάγοντας δοκιμές, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει παρόμοια προγράμματα.

Από άποψη ανταγωνισμού, η Ehang φυσικά δεν είναι μόνη της στην αγορά των αυτόνομων drones. Τόσο η Airbus όσο και η Boeing διεξάγουν δοκιμές πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η γερμανική startup Lilium έχει μπει επίσης στο “παιχνίδι”.

Τα εμπόδια

Για να ξεκινήσουν οι πτήσεις αυτές υπάρχουν κάποια βασικά προβλήματα τα οποία η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει. Αρχικά, η Ehang  θα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία θα συνεργαστεί με τις αρχές της Guangzhou για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις απογείωσης και προσγείωσης, σύμφωνα με τον Xiong.

Η εταιρεία επίσης συνεργάζεται με τις Κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενημερωμένο σύνολο κανονισμών που να καλύπτουν τη νέα αυτή τεχνολογία, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές ότι οι πτήσεις θα είναι απολύτως ασφαλείς. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 δοκιμαστικές πτήσεις εντός και εκτός της Κίνας σε διάφορες καιρικές συνθήκες και είναι σίγουρη για τα πρότυπα ασφαλείας της.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ