Τα McDonald’s συνεργάζονται με την DoorDash και “αφήνουν” την Uber Eats

Τα McDonald’s ξεκίνησαν να συνεργάζονται με την DoorDash, λήγοντας την αποκλειστική συνεργασία τους με την Uber Eats, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC. Η Uber Eats είχε την αποκλειστικότητα στο 64% των καταστημάτων της αλυσίδας στις ΗΠΑ.

Πριν ακόμα την “είσοδο” της Uber στο Χρηματιστήριο, υπήρχαν πληροφορίες ότι η McDonald’s προσπαθούσε να μειώσει τις προμήθειες και να λήξει την αποκλειστική συνεργασία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εστιατόρια πληρώνουν περίπου 15-30% στην Uber Eats για την υπηρεσία διανομής.

Η συνεργασία με την DoorDash θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου, στο Houston του Texas, σε πάνω από 200 εστιατόρια. “Βασιζόμενοι στην επιτυχία της υπηρεσίας McDelivery στις ΗΠΑ, είμαστε ενθουσιασμένοι που την καθιστούμε προσβάσιμη στους πελάτες της DoorDash, η οποία είναι διαθέσιμη και στις 50 πολιτείες και στο 80% των Αμερικανών, και καθιστούμε ακόμα πιο βολικό για τους πελάτες μας να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους McDonald’s με τους δικούς τους όρους τους”, δήλωσε ο Chris Kempczinski, Επικεφαλής των McDonald’s Αμερικής.

Το μενού των McDonald’s θα είναι διαθέσιμο στην συνδρομητική υπηρεσία της DoorDash, η οποία δίνει στα μέλη της τη δυνατότητα απεριόριστων δωρεάν διανομών για παραγγελίες 12 δολαρίων και άνω. Τόσο η DoorDash όσο και τα McDonald’s δήλωσαν ότι αναμένουν η συνεργασία αυτή να είναι προσοδοφόρα και για τις δύο εταιρείες.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε όλη αυτή την εξίσωση να δουλέψει”, δήλωσε ο Christopher Payne, Chief Operating Officer της DoorDash, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ