Η RCS & RDS και η Ericsson προωθούν την εμπορική 5G υπηρεσία στη Ρουμανία

Ο σουηδικός κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson και ο ρουμανικός τηλεπικοινωνιακός φορέας RCS & RDS δήλωσαν την Πέμπτη ότι θα κυκλοφορήσουν στο Βουκουρέστη την πρώτη εμπορική 5G υπηρεσία στη Ρουμανία.

Σχετικά με την εμπορική 5G υπηρεσία 

Κατασκευασμένο πάνω από το 4G δίκτυο του DIGI, οι βελτιωμένες δυνατότητες ευρυζωνικής κινητής τηλεφωνίας επιτρέπουν στους πελάτες να συνδεθούν ταυτόχρονα με 4G και 5G, δήλωσαν οι δύο εταιρείες σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Η RCS & RDS είναι Ρουμανικό υποκατάστημα της Digi Communications N.V., μία Ολλανδική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου όπου παρέχει σταθερές και κινητές ηλεκτρονικές επικοινωνίες στην Ρουμανία, Ουγγαρία, Ισπανία και Ιταλία.

Αυτή η πρώτη φάση της ανάπτυξης 5G του DIGI είναι μια μη-αυτόνομη ανάπτυξη (NSA) επικεντρωμένη στη χρήση της συνδυασμένης ισχύος των 4G και 5G. Στις ερχόμενες εβδομάδες, η DIGI και η Ericsson θα ενεργοποιήσουν περισσότερα 5G ραδιόφωνα και σταθμούς βάσης στο Βουκουρέστι και στην πόλη Cluj-Napoca.

Δηλώσεις για την εμπορική 5G υπηρεσία και πως θα εξυπηρετεί τον κόσμο

“Σήμερα πειραματιζόμαστε τις δυνατότητες της Digi Mobil 5G smart network, με την έναρξη του πρώτου σταθμού στο δίκτυο μας, σε μία από τις πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας. Ως συνήθως, η υπόσχεση μας είναι ότι θα εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με αξιόπιστες και προσιτές κινητές υπηρεσίες δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του 5G, σε επιλεγμένες περιοχές του Βουκουρεστίου και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας ήδη για το 2019” είπε ο αντιπρόεδρος της RCS&RDS Valentin Popoviciu.

Η Ρουμανία σχεδιάζει να ξεκινήσει δημοπρασία ραδιοφάσματος για επιπλέον φάσμα που χρειάζεται για τα ασύρματα 5G δίκτυα στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η DIGI ήδη μπορεί να αρχίσει να προσφέρει αρχικές υπηρεσίες 5G μέσω του διαθέσιμου εμπορικού φάσματος εντός του 3.6 — 3.8 GHz band, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι εταιρείες.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την DIGI όπου αλλάζει σε εμπορική 5G στη Ρουμανία, όπου συμμετέχει σε άλλα εμπορικά 5G δίκτυα γύρω από τον κόσμο τα οποία είναι με την υποστήριξη της Ericsson. Είναι μια κρίσιμη στιγμή για το 5G στην Ευρώπη και η Ericsson είναι συγκεντρωμένη στο να σιγουρέψει ότι η ήπειρος είναι έτοιμη για να αποκομίσει τα οφέλη που θα έχει η αυξημένη χωρητικότητα του δικτύου και η εξαιρετικά χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση” πρόεδρος της Ericsson και επικεφαλής της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, Arun Bansal.

Οι μετοχές της Digi διαπραγματεύθηκαν κατά 0,34% υψηλότερα σε 29,8 εκατ., Έναντι 1414 μονάδων CET στην BVB.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ