Stripe:Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ για το ηλεκτρονικό εμπόριο βάζουν σε κίνδυνο δισ. δολάρια

Οι AmazonWorldpay και Stripe, εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και πληρωμών, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η έλλειψη ετοιμότητας της βιομηχανίας στους νέους κανονισμούς ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο δισ. δολάρια ηλεκτρονικών αγορών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι απαιτούν αυστηρότερη επαλήθευση στοιχείων για αγορές άνω των 30 ευρώ και θα ισχύουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προϋποθέτουν μεγάλες αλλαγές σε διαδικασίες και τεχνολογικές υλοποιήσεις τόσο για εμπόρους όσο και για τράπεζες και εταιρείες πληρωμών. Επίσης, προϋποθέτουν συνεργασία από τους καταναλωτές, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα δεν είναι ενήμεροι για τις εν λόγω αλλαγές.

Οι νέοι κανονισμοί στοχεύουν στη μείωση της απάτης. Αν οι πελάτες δεν εγκρίνουν μια συναλλαγή εισάγοντας έναν κωδικό μέσω μηνύματος ή “τοποθετώντας” το δακτυλικό τους αποτύπωμα στο κινητό τους, δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν την αγορά τους. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές “χαμένες” πωλήσεις.

“Η προθεσμία πλησιάζει, και όσοι δεν είναι προετοιμασμένοι, θα έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο”, δήλωσε ο Patrick Collison, διευθύνων σύμβουλος της Stripe στο δημοσίευμα των FT. Ο Collison ανέφερε ότι οι κανόνες απαιτούν από κάθε Ευρωπαίο έμπορο να αναδιαρθρώσει τη διαδικασία πληρωμής. “Είναι σχεδόν σίγουρα η μεγαλύτερη αλλαγή που έπρεπε ποτέ να κάνουν οι Ευρωπαίοι διαδικτυακοί έμποροι”, σημείωσε.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Stripe, η ΕΕ θα μπορούσε να χάσει 57 δισ. ευρώ σε οικονομική δραστηριότητα κατά το πρώτο έτος μετά την έναρξη ισχύος των κανόνων. Η βιομηχανία επιδιώκει μια περίοδο χάριτος ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορέσουν να προετοιμαστούν.

Οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας ανησυχούν επίσης ότι πολλοί καταναλωτές δεν είναι επίσης προετοιμασμένοι. Φοβούνται ότι το αποτέλεσμα θα είναι τεράστιος αριθμός “εγκαταλελειμμένων” καλαθιών αγορών, καθώς οι καταναλωτές θα αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τον έλεγχο.

Η Amazon, η οποία θα μπορούσε να δει τη διαδικασία πληρωμής της να επηρεαστεί από τους κανόνες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ολοκληρώνει τις προετοιμασίες της.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ