O Elon Musk κατάφερε να κάνει την SpaceX να αξίζει πιο πολύ από την Tesla

SpaceX

Η επιτυχημένη εκτόξευση 60 starlink δορυφόρων και η νέα χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων που άντλησε η εταιρεία, έφερε την αξία της SpaceX στα 33,3 δισ. δολάρια, φέρνοντας την να έχει μεγαλύτερη αξία από την Tesla, τουλάχιστον στα χαρτιά. 

Μετά από συνεχή προβλήματα και πτώσεις της αξίας της μετοχής, η αξία της Tesla έφτασε τα 32,8 δισ. δολάρια, μένοντας “στη σκιά” της SpaceX, κάτι που κάνει ακόμα πιο χαρούμενο τον Elon Musk ο οποίος έχει ποσοστό 54% στην SpaceX και λίγο πάνω από 20% στην Tesla. 

H SpaceX έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,02 δισ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις από την αρχή του 2019, ενώ την ίδια περίοδο η μετοχή της Tesla έχει υποστεί απώλειες της τάξης του 44%. Προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες της, η εταιρεία έχει ξεκινήσει την κατασκευή γραμμής παραγωγής στην Σανγκάη, έχοντας πέσει στο κέντρο της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνας. Μέχρι να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο στην Σανγκάη, τα μοντέλα της εταιρείας έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλη φορολογία για να πουληθούν στην Κινεζική αγορά. Αντιμετωπίζει επίσης υψηλότερους δασμούς για τα ανταλλακτικά και τις πρώτες ύλες που αγοράζει από τους κινέζους προμηθευτές για να κατασκευάσει μπαταρίες και αυτοκίνητά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως υποστηρίζουν αναλυτές, είναι πολύ πιθανό ο Musk α χρησιμοποιήσει το μερίδιο του στην SpaceΧ για να εξασφαλίσει το αντίστοιχο στην Tesla, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν με την εξαγορά της SolarCity από την Tesla το 2016. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ