Χρήστος Μεγάλου: Η Τρ. Πειραιώς είναι έτοιμη για ομολογιακό δάνειο

“Παρακολουθούμε τις αγορές και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προχωρήσουμε σε έκδοση ομολόγου” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της τράπεζας και την συμφωνία συνεργασίας με την Intrum. 

Όπως δήλωσε ο Χρ. Μεγάλου, η τράπεζα Πειραιώς είναι “ready to go” για την έκδοση ομολόγου Tier II. “Παρακολουθούμε στενά την αγορά ομολόγων και την τιμολόγηση τους. Η έκδοση του ελληνικού ομολόγου πριν λίγο καιρό πάει πολύ καλά και μας διευκολύνει. Είμαστε σε κατάσταση Ready to Go”.

Την έκδοση του ομολόγου της Πειραιώς, διευκολύνει τόσο η εικόνα των αποτελεσμάτων της, όσο και η συμφωνία με την Intrum η οποία όπως τόνισε ο Χρ. Μεγάλου αποτελεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων προς την ελληνική οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και σαφώς την τράπεζα Πειραιώς. “Πρόκειται για μια μεγάλη άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα. Η Intrum είναι μια εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και όχι ένα απλό fund. Ήρθε στην ελληνική αγορά για να μείνει”, ανέφερε. 

Η συμφωνία δεν αναμένεται προς το παρόν να αλλάξει τους στόχους μείωσης των NPEs που έχει υποβάλλει η Πειραιώς στο SSM ωστόσο μετά την υλοποίηση της συναλλαγής και αφού περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα από 8 μήνες έως 1 έτος ανά πάσα στιγμή με τη δυναμική που θα έχει αναπτυχθεί στην διαχείριση του χαρτοφυλακίου δεν αποκλείεται αναθεώρηση των στόχων προς το θετικότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ