Κροατία: Επένδυση της FACC, ύψους 30 εκατ. ευρώ, δημιουργεί 600 νέες θέσεις εργασίας

Ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας FACC AG, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ζάγκρεμπ, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, με εκπροσώπους της εταιρείας.

Το νέο εργοστάσιο, επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργήσει 600 νέες θέσεις εργασίας. Η κατασκευή του, σε οικόπεδο έκτασης 128.000 τετραγωνικών μέτρων, αναμένεται να ξεκινήσει στη διάρκεια του 2019. Η νέα μονάδα θα κατασκευάζει εξαρτήματα για το εσωτερικό αεροπλάνων. Η Κροατία θα παράγει εξαρτήματα που θα εγκατασταθούν σε παγκοσμίως γνωστά αεροπλάνα: Airbus, Boeing, Bombardier, αναφέρει η εφημερίδα “Vecernji List”, με αφορμή την συνάντηση εκπροσώπων της FACC με τον πρωθυπουργό της Κροατίας.

Η νέα μονάδα θα καταλάβει χώρο 12.200 τετραγωνικών μέτρων και, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της FACC, Robert Machtlinger, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι αρκετοί παράγοντες εξετάστηκαν κατά τη λήψη της απόφασης για την επένδυση στην Κροατία, μεταξύ των οποίων το εργατικό δυναμικό με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, η εγγύτητα με τα εργοστάσια παραγωγής της FACC στην Αυστρία αλλά και η πρόσβαση σε λιμάνια.

Η FACC κατέχει σημαντική θέση στον τομέα της αεροδιαστημικής όσον αφορά τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων εξαρτημάτων και συστημάτων αεροσκαφών για τις παγκόσμιες αεροδιαστημικές βιομηχανίες, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Hina”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ