Cheeze Wizards: Το νέο blockchain παιχνίδι από τους δημιουργούς του CryptoKitties

Η Dapper Labs, η εταιρεία πίσω από το διάσημο blockchain παιχνίδι CryptoKitties, ανακοίνωσε το “λανσάρισμα” του νέου της blockchain παιχνιδιού, με το όνομα Cheeze Wizards. Πρόκειται για μια μάχη όπου οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους “Wizards” για να πολεμήσουν για το “Big Cheeze”, που είναι το έπαθλο.

Η αξία της βιομηχανίας των παιχνιδιών, που είναι τώρα στα 135 δισ. δολάρια, αναμένεται να ανέβει στα 300 δισ. Δολάρια μέχρι το 2025. Όσοι ασχολούνται με το blockchain και τα κρυπτονομίσματα προσπαθούν να τα εντάξουν σε αυτόν τον τεράστιο κλάδο προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη διασκέδαση αλλά και οφέλη στους παίκτες.

Τονίζοντας την καινοτομία του παιχνιδιού και το γεγονός ότι έχει “χτιστεί” πάνω στη νέα τεχνολογία, στο blog της Dapper Labs αναφέρεται:“Αυτή τη στιγμή, το Cheeze Wizards είναι τόσο ένα πείραμα όσο και ένα παιχνίδι. Πολλά από τα “μαθήματα” που πήραμε από το CryptoKitties διαμόρφωσε την προσέγγισή μας”.

Το Cheeze Wizards, είναι προσβάσιμο μόνο σε άτομα που διαθέτουν κρυπτονομίσματα. Oι παίκτες χρησιμοποιούν Εther για να “καλέσουν” Wizards οι οποίοι θα αγωνιστούν σε μια σειρά μονομαχιών στο Τουρνουά Cheeze Wizard. Όσο περισσότεροι Wizards καλούνται, τόσο αυξάνεται το μέγεθος του Big Cheeze. Ο νικητής κάθε τουρνουά κερδίζει έναν τίτλο και το Ether που έχει συλλεχθεί κατά τη διάρκεια. Τo Ether είναι κρυπτονόμισμα, σαν το Bitcoin, με αξία αυτή τη στιγμή 281,63 δολάρια.

Η Dapper Labs δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε ανεξάρτητους δημιουργούς και τρίτους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τα δικά τους “εργαλεία, σχέδια και χαρακτηριστικά” στο Cheese Wizards. “Μπορεί να είμαστε οι δημιουργοί, αλλά θέλουμε αυτό το παιχνίδι να ανήκει στην κοινότητα”, αναφέρεται στο blog της εταιρείας.

Αν και 2D, το παιχνίδι φέρνει περισσότερη δράση στα blockchain παιχνίδια και είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει μερικούς παίκτες. Μπορεί να μην είναι η blockchain έκδοση του Fortnite, όπως αναφέρεται και στο blog, αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ