Νέα μεγάλη επένδυση της Softbank σε ευρωπαϊκή Fintech Startup

Η Softbank “ποντάρει” ξανά στο ευρωπαϊκό Fintech τομέα, βάζοντας το μεγαλύτερο στοίχημά της μέχρι σήμερα. Το Vision Fund, επένδυσε 800 εκατομμύρια δολάρια στη Greensill Capital σε μια κίνηση που ανεβάζει την αξία της σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Pitchbook, τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την εταιρεία να αναπτύξει τις υφιστάμενες αλλά και νέες τεχνολογίες σε μια προσπάθεια να τις καταστήσει πιο προσιτές στους πελάτες της. Η Greensill έχει εισέλθει πρόσφατα στην αγορά της Βραζιλίας και σχεδιάζει να μπει σε Κίνα και Ινδία.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011 από τον πρώην τραπεζίτη της Morgan Stanley, Lex Greensill, παρέχει κεφάλαια κίνησης σε επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Ισχυρίζεται ότι έχει δώσει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση σε περισσότερα από 8 εκατομμύρια πελάτες.
Αυτό που κάνει είναι να δανείζει τις επιχειρήσεις για να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους με κεφάλαιο κίνησης με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό των τραπεζών και σαφώς ταχύτερα, χρησιμοποιώντας διάφορα δεδομένα και τεχνολογίες.

Η συμφωνία έρχεται ένα χρόνο αφού η Greensill έλαβε χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων, General Atlantic, την οποία λέγεται ότι οργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Greensill. Εκείνη την περίοδο, η εταιρεία είχε αξία 1.6 δισ. δολαρίων.

Η Softbank επενδύει τελευταία μαζικά σε ευρωπαϊκές startups. Τον Φεβρουάριο, η OakNorth έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης συμφωνίας με Fintech startup, με μια επένδυση 440 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ