Acronis: Ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική προστασία δεδομένων με έμφαση τα Sports!

Την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε στο Λονδίνο και παρακολουθήσαμε το Acronis World Cup το οποίο πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Emirates της Arsenal.

Παρότι επρόκειτο για μια σχετικά χαλαρή εκδήλωση για τους συνεργάτες της Acronis με μίνι-πρωτάθλημα 5×5 στο Emirates, ο CEO της Acronis Serguei Beloussov αλλά και οι Robert Pires, Paul Dickov, Christelle Heikkila (Arsenal IT Director) μας ενημέρωσαν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται στον χώρο των επαγγελματικών σπορ και την μεγάλη σημασία των ψηφιακών δεδομένων σε πολλά επίπεδα. 

IMG_20190511_092247

Η Acronis είναι μια εταιρεία η οποία ήταν και είναι γνωστή για τις λύσεις backup δεδομένων εδώ και πολλά χρόνια σε επίπεδο PC αλλά και σε εταιρικό επίπεδο. Εδώ και μερικά χρόνια τα δεδομένα έχουν αλλάξει μια και οι φυσικοί servers μεταφέρονται στο cloud, με τις επιχειρήσεις να παράγουν πολλά ψηφιακά δεδομένα και να χρησιμοποιούν δεκάδες υπηρεσίες online για να τις καθημερινές τους εργασίες.

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη αλλά και την Ελβετία έχει βάλει έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο: να προσφέρει σχεδόν απόλυτη προστασία σε όλο το μήκος και πλάτος των ψηφιακών δεδομένων μιας εταιρείας, ανεξάρτητα με το που παράγονται και αποθηκεύονται. Προστασία, όχι μόνο από τεχνικά προβλήματα και για λόγους συμμόρφωσης, (λόγω GDPR για παράδειγμα), αλλά και απέναντι από τον συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων και ειδικά του Ransomware.

IMG_20190511_115514
Από αριστερά προς δεξιά: Robert Pires, Paul Dickov, Christelle Heikkila, Serguei Beloussov

Ας επιστρέψουμε στα των Sports… κάποια αθλήματα όπως η F1 για παράδειγμα ήταν πιο μπροστά σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε άλλα αθλήματα όμως, όπως το ποδόσφαιρο, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, ή το baseball, η ύπαρξη IT Manager στις ομάδες ήταν το λιγότερο κάτι το εξωτικό. Πλέον, όμως όλα αυτά έχουν αλλάξει με αθλήματα όπως το hockey να είναι εντελώς computerised! 

Όπως μας ανέφερε η IT Manager της Arsenal δημιουργούνται καθημερινά terrabytes δεδομένων κυρίως σε ότι αφορά τις προπονήσεις της ομάδας, την ανάλυση των αγώνων αλλά και το scouting παικτών. Πέρα από τα αγωνιστικά, περίπου το 25% των εσόδων της Arsenal προέρχεται από το στάδιο, τους οπαδούς της και τη διαφήμιση, τα οποία επίσης θα πρέπει να παρακολουθούνται και να αναλύονται έτσι ώστε να βγαίνουν τα αναγκαία insights για το πως αντιδράνε οι φίλαθλοι με τις διαφημίσεις εντός και εκτός σταδίου για παράδειγμα ή σε όλα τα κανάλια ψηφιακής παρουσίας της ομάδας.

Εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα έρχονται με κάποιον τρόπο σε επαφή με την Arsenal, φυσικά και ψηφιακά, μέσα στο έτος ενώ έχει αρκετά εκατομμύρια εγγεγραμμένους φιλάθλους, οι οποίοι έχουν δώσει προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα στην ομάδα (οικογενειακά στοιχεία, πιστωτικές κάρτες κ.α.) τα οποία αν διαρρεύσουν θα είναι καταστροφικό για την φήμη της ομάδας και όχι μόνο. 

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την παρακολούθηση και την ασφάλεια των φιλάθλων, τα ψηφιακά εισιτήρια, τους ψηφιακούς αγώνες, και στο κοντινό μέλλον την αναγνώριση προσώπου όσων πάνε στο γήπεδο ή ακόμα και το scouting παικτών σε όλο τον κόσμο, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για σημαντικές υποδομές IT στις ομάδες αλλά και τη χρήση τεχνολογιών αιχμής όπως για παράδειγμα AI και Image Recognition.   

IMG_20190511_095029
Η Acronis μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού επίσης μια και επικεντρώνει τις εταιρικές υπηρεσίες της γύρω από το Acronis Cyber Cloud με μια εξαιρετικά έξυπνη στρατηγική: Να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της σε ένα σημείο και στην καλύτερη τιμή
Για παράδειγμα η Arsenal χρειάζεται τις λύσεις backup, συγχρονισμού αρχείων, disaster recovery της Acronis, αλλά χρειάζεται και αποθηκευτικό χώρο στο cloud ή σε file servers για να αποθηκεύσει τα δεδομένα ενώ θα πρέπει τα πάντα να είναι εξασφαλισμένα απέναντι σε malware και ransomware. Παράλληλα η Acronis προσφέρει πλέον APIs για να ενσωματωθούν στις υπηρεσίες προστασίας, δεδομένα από διάφορες άλλες πηγές στο Internet αλλά και εργαλεία image recognition και AI για τους πελάτες της. Όλα αυτά προσφέρονται στην ουσία σε μια πλατφόρμα – υπηρεσία.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί Blockchain για να πιστοποιήσει ότι τα δεδομένα δεν έχουν παραχαραχτεί ή αλλάξει, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα προσφέρει την λύση Total Protection η οποία θα περιλαμβάνει ακόμα πιο εξελιγμένη προστασία απέναντι σε malware και Ransomware ακόμα και σε αρχεία που έχουν ήδη γίνει backup. 

IMG_20190511_134928

Η αγορά μόνο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου παγκοσμίως είναι 67 δισ. δολάρια και η Acronis, όπως προαναφέραμε, θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτή την αγορά. Όπως μας ανέφερε ο Serguei Bellusov ήδη έχει γίνει επαφή με όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες με ομάδες ποδοσφαίρου ενώ η αναφορά στην Barcelona σαν την πιο εξελιγμένη τεχνολογικά ομάδα του κόσμου ίσως να μην έγινε τυχαία…

Εκτός από το ποδόσφαιρο η Acronis έχει παρουσία στην Formula E αλλά και πλέον στο Baseball μια και την προηγούμενη ημέρα από το Acronis World Cup ανακοινώθηκε συνεργασία με τους Red Sox της Βοστώνης. Το NFL όπως αναφέρθηκε είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, όπως και το Hockey, το ΝΒΑ επίσης είναι αρκετά ψηφιοποιημένο, όπως και το Tennis, κάτι που μας δείχνει το που θα στοχεύσει η Acronis στο κοντινό μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ