Στην ΑΒΑΞ η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB

Η εταιρεία ΑΒΑΞ επιλέχθηκε ως ανάδοχος της σύμβασης για τον σχεδιασμό, προμήθεια και κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, όπως ανακοίνωσε ο φορέας υλοποίησης του έργου ICGB AD.

Η ΑΒΑΞ ήταν ένας εκ των δύο υποψηφίων που υπέβαλλαν προσφορά στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το έργο, με την ελληνική εταιρεία να υποβάλλει την χαμηλότερη προσφορά για τον μήκους 182 χλμ. αγωγό.

Συγκεκριμένα, η ΑΒΑΞ έδωσε προσφορά ύψους 144,85 εκατ. ευρώ, έναντι 229,7 εκατ. ευρώ που ήταν η προσφορά της κοινοπραξίας DZZD “IGB-2018”, δύο βουλγαρικών εταιρειών και της ιταλικής Bonatti.

Η διάρκεια της σύμβασης, σύμφωνα με τον φορέα υλοποίησης του έργου, είναι διάρκειας 18 μηνών.

Με την επιλογή της ΑΒΑΞ για την κατασκευή του αγωγού, το έργο εξελίσσεται σε ελληνική υπόθεση, καθώς πριν από μερικές ημέρες η ICGB επέλεξε την Σωληνουργεία Κορίνθου για το έργο της προμήθειας των σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού, τόσο επί βουλγαρικού όσο και επί ελληνικού εδάφους. Η αξία της σύμβασης που υπέγραψε η Σωληνουργεία Κορίνθου για το έργο της προμήθειας των σωλήνων ανέρχεται στο ποσό των 58,23 εκατ. ευρώ, ενώ η σύμβαση έχει διάρκεια 12 μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ