Στη Σωληνουργεία Κορίνθου το έργο προμήθειας σωλήνων για τον αγωγό IGB

Η Σωληνουργεία Κορίνθου αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου για την κατασκευή και προμήθεια των σωλήνων για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB, όπως ανακοίνωσε ο φορέας του έργου ICGB AD.

Σύμφωνα με τον ICGB, μετά από λεπτομερή τεχνική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της Σωληνουργείας Κορίνθου συμμορφώνεται πλήρως με τις τεχνικές προδιαγραφές και υπερκαλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις που έχει θέσει ο φορέας υλοποίησης του αγωγού.

Με την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, σύμφωνα με τον ICGB, πραγματοποιείται ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την έναρξη υλοποίησης του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου.

Το έργο αφορά την κατασκευή και προμήθεια των σωλήνων για ολόκληρη της διαδρομή του αγωγού, τόσο στην επικράτεια της Βουλγαρίας όσο και στην Ελλάδα, ενώ η αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 58.229.759 ευρώ. Η σύμβαση έχει διάρκεια 12 μηνών, ενώ οι πρώτες παραδόσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι προσφορές στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν υποβάλλει, εκτός από την Σωληνουργεία Κορίνθου, η Erciyas Celik Boru Sanayi A.S. και η Toplivo -2 EOOD. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Erciyas Celik Boru Sanayi ενημέρωσε τον φορέα ανάθεσης ότι δεν μπορεί να παρατείνει την ισχύ της προσφοράς της, ενώ η Toplivo -2 EOOD υπέβαλε πρόταση που δεν πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές και ως εκ τούτου δεν έγινε δεκτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ