“Ναι” από Επιτροπή Ανταγωνισμού Βουλγαρίας στην εξαγορά της Piraeus Bank Bulgaria από τη Eurobank

Η θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, που λειτουργεί υπό την επωνυμία Postbank, έλαβε το “πράσινο φως” από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας για την απόκτηση του 99,9819% της Piraeus Bank Bulgaria, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας, η νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων θα έχει μερίδιο κάτω από 15%, ποσοστό που σύμφωνα με την μεθοδολογία της Αρχής δεν προκαλεί ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η νέα τράπεζα θα έχει μερίδιο αγοράς 11,5% στη λιανική τραπεζική και 9% στη χονδρική τραπεζική και θα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παίκτης της βουλγαρικής αγοράς και στις δύο ανωτέρω κατηγορίες. Στο τέλος Μαρτίου, η θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας βάσει περιουσιακών στοιχείων, ενώ η Piraeus Bank Bulgaria κατείχε την ένατη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ της Eurobank και της Πειραιώς για την εξαγορά της Piraeus Bank Bulgaria από την Postbank, έναντι 75 εκατ. ευρώ, είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2018 και τελούσε υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Τον Μάρτιο η Eurobank έλαβε την προκαταρκτική έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας, ενώ την Παρασκευή έλαβε και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ