Έως 14 Ιουνίου οι αιτήσεις για το 6ο EIT Digital Challenge

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ανακοίνωσε την έναρξη του 6ου EIT Digital Challenge, του διαγωνισμού που επικεντρώνεται σε startups εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματοδότηση αλλά και υποστήριξη για την περαιτέρω διεθνή ανάπτυξή τους.

Αίτηση στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν startups που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης (scaleups), έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ελάχιστο ύψος των ετήσιων εσόδων τους ανέρχεται στις 300.000 ευρώ ή έχουν προσελκύσει χρηματοδότηση τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ και έχουν συσταθεί έως και 10 χρόνια πριν.

Οι εταιρείες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής σε μια από τις ακόλουθες πέντε κατηγορίες: Ψηφιακή Τεχνολογία, Ψηφιακές Πόλεις, Ψηφιακή Βιομηχανία, Ψηφιακή Ευημερία και Ψηφιακή Οικονομία (Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing, Digital Finance).

Οι 10 καλύτερες εταιρείες που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα λάβουν βραβεία συνολικού ύψους 750.000 ευρώ σε μετρητά και σε είδος.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, όπως αναφέρει ο ο Dolf Wittkamper, επικεφαλής του επιταχυντή του EIT Digital, θα επιλεγούν 25 εταιρείες, πέντε ανά κατηγορία, οι οποίες στη συνέχεια θα “πιτσάρουν” σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, όπου η επιτροπή του διαγωνισμού θα επιλέξει τους 10 νικητές, δύο από κάθε κατηγορία.

Οι δύο startups κάθε κατηγορίας που θα ξεχωρίσουν, θα λάβουν ως επιβράβευση πλήρη υποστήριξη από τον επιταχυντή του EIT Digital για ένα έτος, ενώ ο μεγάλος νικητής κάθε κατηγορίας θα λάβει επιπλέον χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 14 Ιουνίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012 ο επιταχυντής του EIT Digital έχει υποστηρίζει περισσότερες από 300 νεοφυείς επιχειρήσεις, φέρνοντάς τες σε επαφή με επενδυτές για την εξασφάλιση χρηματοδότησης αλλά και την εύρεση πελατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ