H Ιαπωνική εταιρεία καρτών JCB έρχεται στην Ευρώπη μέσω της Viva Wallet!

Η JCB και η Viva Wallet ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας μέσω της οποίας οι κάρτες της JCB θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερους από 108.000 εμπόρους στην Ελλάδα και 11 άλλες χώρες την Ευρώπη και στα τερματικά της Viva.

Η υλοποίηση της συμφωνίας θα γίνει το 2020 και θα επιτρέψει στους κατόχους των καρτών JCB να τις χρησιμοποιήσουν σε όλα online και offline σημεία της Viva σε εμπόρους σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Γαλλία και αργότερα στην Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Η συμφωνία όπως προαναφέραμε περιλαμβάνει όλες τις κάρτες της JCB συμπεριλαμβανομένων των ανέπαφων συναλλαγών και αυτών με το σύστημα 3D Secure.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνεργασία αυτή ενισχύει την κάλυψη της JCB στην Ευρώπη ως μέρος του στόχου παγκόσμιας εξυπηρέτησης των πελατών της οι οποίοι περιλαμβάνουν περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η Ελλάδα δέχτηκε περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες το 2017 καθιστώντας την μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες στον κόσμο και είναι επιτακτική ανάγκη η JCB να έχει παρουσία καθώς επεκτείνουμε την εμβέλεια μας στην Ευρώπη για να διασφαλίσουμε ότι τα μέλη της κάρτας μας απολαμβάνουν ένα απρόσκοπτο ταξίδι πληρωμών κατά την επίσκεψη σε ευρωπαϊκές χώρες. Χάρη στη συνεργασία μας με την Viva Wallet, είμαστε σε θέση να συμβάλουμε στην αύξηση της αποδοχής εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής λόγω της αυξανόμενης ζήτησης αυτών στην Ελλάδα“, δήλωσε ο Tsuyoshi Notani, Διευθύνων Σύμβουλος της JCB International (Europe) Ltd.

Ο Κώστας Μαντρατζής, Chief Product & Innovation Architect at Viva Wallet (UK), δήλωσε σχετικά: “Προσπαθούμε πάντα να συνδυάσουμε τις υποδομές μας στο cloud με την συμμετοχή μας σε διάφορα συστήματα πληρωμών σε ολόκληρη την Ευρώπη προς όφελος των εμπόρων μας έτσι ώστε να κάνουν το ταξίδι των πληρωμών τους όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι σχετικά με τη συνεργασία μας με την JCB και καλωσορίζουμε τα μέλη της όχι μόνο για να κάνουν ευκολότερες και γρηγορότερες πληρωμές στο διαδίκτυο και στα καταστήματα αλλά και να ικανοποιήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές μεθόδους πληρωμών στην Ευρώπη, οι οποίες δεν υποστηρίζονται από τον ανταγωνισμό“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ