Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 7% στο 10μηνο

Άνοδο της τάξης του 7%, περίπου δηλαδή εντός των αρχικών προβλέψεων, εμφάνισαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo στους πρώτους 10 μήνες της τρέχουσας χρήσης, ήτοι από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και τον Απρίλιο του 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αναμφισβήτητα την κούρσα οδηγεί η δυναμική αγορά της Ρουμανίας που από τον Μάρτιο ενισχύθηκε με το 13ο μεγάλο κατάστημα και κατέγραψε άνοδο στις πωλήσεις της τάξης του άνω του 30%. Ακολουθεί η αγορά της Βουλγαρίας (+9% περίπου), η αγορά της Κύπρου (+2,5% περίπου) και η ελληνική αγορά (καθαρές πωλήσεις της μητρικής χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές), η οποία ενισχύθηκε κατά +2,5% περίπου και δείχνει να σταθεροποιείται σε θετικό πρόσημο, παρά τις έντονες διακυμάνσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως ενημερώνει η εταιρεία, αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου, αποκόπτεται το αυξημένο κατά 10% προμέρισμα των 0,19 ευρώ/μετοχή που δικαιούνται οι μέτοχοι-συνεταίροι του Ομίλου Jumbo.

Όσον αφορά το προμέρισμα των 0,19 ευρώ προ παρακράτησης φόρου ανά μετοχή οι μέτοχοι ενημερώνονται ότι η ημερομηνία αποκοπής είναι η Τετάρτη 08.05.2019, ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων προμερίσματος (record date) έχει οριστεί η Πέμπτη 09.05.2019, ενώ η καταβολή του προμερίσματος θα ξεκινήσει την Τρίτη 14.05.2019.

Παράλληλα, όσον αφορά την εξέλιξη του δικτύου του, ο Όμιλος Jumbo σημειώνει ότι από τον Ιούλιο του 2018, έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους 3 νέα ιδιόκτητα καταστήματα στην αγορά της Ρουμανίας. Το πρώτο στην περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου) από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το δεύτερο στο Bacau (12.900 τ.μ. περίπου) από τις 12 Νοεμβρίου και το τρίτο στην πόλη Braila (12.000 τ.μ. περίπου), που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο.

Κατά συνέπεια, το δίκτυο καταστημάτων Jumbo σήμερα αριθμεί 78 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 13 στη Ρουμανία, ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

Ο Όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει την ελληνική αγορά, με ένα ακόμη ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην Κατερίνη μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Brasov της Ρουμανίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε 5 χώρες (Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ