Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ στη Γαλλία σχεδιάζει η IKEA

Ποσό ύψους 400 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει την επόμενη τριετία στη Γαλλία η IKEA, για την ανάπτυξη καταστημάτων μέσα στις πόλεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της IKEA στη χώρα, Walter Kadnar.

Η κίνηση αυτή της IKEA Γαλλίας εντάσσεται στη νέα στρατηγική που ακολουθεί ο όμιλος IKEA διεθνώς, βάσει της οποίας στρέφεται αφενός στην ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου και αφετέρου στη δημιουργία μικρότερων καταστημάτων μέσα στις πόλεις, προσαρμοζόμενη στις νέες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών που δεν έχουν πλέον το χρόνο, τα μέσα ή τη διάθεση να επισκεφθούν τα τεράστια καταστήματα που διαθέτει η εταιρεία συνήθως εκτός ή στα όρια του αστικού ιστού.

Σημειώνεται ότι η IKEA, η οποία πέρυσι πραγματοποίησε παγκόσμιες πωλήσεις ύψους 39 δισ. ευρώ, άνοιξε πριν από μερικούς μήνες το πρώτο της κατάστημα στο κέντρο του Παρισιού, στην περιοχή Madeleine, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.

Το άνοιγμα του νέου αυτού καταστήματος πραγματοποιήθηκε μάλιστα σε μια περίοδο που το Παρίσι ταλαιπωρείται από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”, παρότι οι βιαιοπραγίες και οι βανδαλισμοί έχουν περιοριστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Γαλλία εξάλλου είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της IKEA, μετά τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία απασχολεί στη χώρα περίπου 10.000 εργαζομένους, ενώ οι πωλήσεις της στη χρήση 2017-2018 ανήλθαν στα 2,83 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 3%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ