Viohalco: Κέρδη προ φόρων 95,6 εκατ. ευρώ και αύξηση εσόδων 18% το 2018

Βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών το 2018 παρουσίασε ο Όμιλος Viohalco, με όλους τους επιμέρους τομείς δραστηριότητας να εμφανίζουν ενισχυμένα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, στον τομέα του αλουμινίου καταγράφηκε αύξηση εσόδων κατά 16%, στον τομέα χαλκού κατά 13%, στον τομέα χάλυβα κατά 20%, ενώ σημαντική άνοδο κατά 59% κατέγραψαν τα έσοδα από τη δραστηριότητα χαλύβδινων σωλήνων και κατά 16% ενισχύθηκαν τα έσοδα του τομέα καλωδίων.

Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα έσοδα της Viohalco ανήλθαν το 2018 στα 4,4 δισ. ευρώ από 3,72 δισ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 18%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 10% στα 332 εκατ. ευρώ από 303 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των ισχυρότερων αποτελεσμάτων στους τομείς αλουμινίου και χαλύβδινων σωλήνων.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 95,6 εκατ. ευρώ έναντι 56,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 85,9 εκατ. ευρώ, λίγο υψηλότερα από τα 83,8 εκατ. ευρώ του 2017.

Σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος, η στρατηγική του Ομίλου Viohalco επικεντρώνεται στην περαιτέρω αύξηση των οικονομικών του μεγεθών μέσω της περαιτέρω διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου προϊόντων σε νέους τομείς αλλά και την επέκταση σε νέες γεωγραφικές περιοχές, συνεχίζοντας παράλληλα την υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου, Νικόλαος Στασινόπουλος, δήλωσε: “Παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω των εμπορικών πολιτικών που ακολουθούνται παγκοσμίως και το μακροοικονομικό περιβάλλον στις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος, η Viohalco πέτυχε και το 2018 αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας της. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, οι εταιρείες του Ομίλου παρέμειναν επικεντρωμένες στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται, συνεχίζοντας τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στην έρευνα και ανάπτυξη και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων με στόχο τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτές οι προσπάθειες έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα, όπως αποδεικνύει η ανθεκτικότητα που εμφανίζουν στις εξωτερικές πιέσεις και η ανάληψη νέων σημαντικών έργων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ