Με τετραπλασιασμό του τζίρου και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επενδύσεων έκλεισε το 2018 για το νερό ΔΙΟΣ

Με μια παρουσίαση στην οποία παραβρέθηκαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι, η Σ. Μεντεκίδης Α.Ε εγκαινίασε την επένδυση της εταιρείας στο εργοστάσιο, η οποία ξεπέρασε τα 7,5 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης νερού στην Ευρώπη. Η επένδυση χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής καθώς και νέους αποθηκευτικούς χώρους 3.000 τ.μ με νέα αυτόματα συστήματα εμφιάλωσης και ποιότητας, τη νέα μονάδα C.I.P (Αυτόματη μονάδα Καθαρισμού και Απολύμανσης).

Τα τελευταία 7 χρόνια η εταιρεία παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη ενώ σύμφωνα με τα οικονομικά της στοιχεία έχει πετύχει υπερτριπλασιασμό του τζίρου της, από περίπου 3,5 εκατ. ευρώ το 2011 στα 11,5 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ η πρόβλεψη για το 2019 είναι ακόμα πιο πάνω στα 12,5 εκατ. ευρώ. Μαζί με τον τζίρο η Σ. Μεντεκίδης έχει τετραπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό από 19 εργαζόμενους το 2011 σε 75 το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Μεντεκίδης. 

Αναφερόμενος στις συνολικές επενδύσεις της εταιρείας, ο αντιπρόεδρος της Ζαχαρίας Βασιλειάδης ανέφερε πως στο διάστημα 2012-2018 αυτές ξεπέρασαν τα 23 εκατ. ευρώ και χρησιμοποιήθηκαν για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου. Μεταξύ άλλων ανέλυσε τη φιλοσοφία της εταιρείας για το περιβάλλον, υπογραμμίζοντας ότι το εργοστάσιο ΔΙΟΣ είναι το πρώτο πράσινο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα το οποίο χρησιμοποιεί ήπιας μορφής ενέργεια με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ. Στο τέλος, τόνισε ότι οι φιάλες της εταιρείας χρησιμοποιούν μειωμένο πλαστικό το οποίο είναι BIC (Best in Class) σε χρησιμοποιούμενο πλαστικό και ανακοίνωσε επίσημα τη δέσμευση της εταιρείας ότι έως το 2025, το 25% της παραγωγής θα γίνεται από Recycle PET (ανακυκλωμένο πλαστικό).

Ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Κούτσας παρουσίασε το όραμα της εταιρείας να ανήκει «στις κορυφαίες εταιρείες εμφιάλωσης-ενυδάτωσης υγιεινών προϊόντων στην Ελλάδα, με διεθνή προσανατολισμό, έντονο κοινωνικό έργο και με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον». Αναφέρθηκε ακόμα στις πολιτικές της εταιρείας για το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιπλέον παροχές της εταιρείας και τόνισε τη σημαντικότητα του νοσοκομειακού και συνταξιοδοτικού προγράμματος για όλους τους εργαζομένους, την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και το σημαντικό κοινωνικό έργο της εταιρείας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στο τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πορεία της εταιρείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «σε ένα πολύ δυναμικό και ανταγωνιστικό κλάδο, στον οποίο δραστηριοποιούνται 45 περίπου εταιρείες, το 2011 η εταιρεία βρισκόταν στη 15η θέση και σήμερα έχει σκαρφαλώσει στο Νο 4 σε όγκο πωλήσεων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ