Joker: Από τον παράδεισο στην κόλαση η ΔΕΗ!

Γκρίνιες και παράπονα φτάνουν στα αυτιά του Joker από την Χαλκοκονδύλη και τα κεντρικά της ΔΕΗ, οι οποίες έχουν κατεύθυνση προς το Μαξίμου και την απόφαση του να ακυρώσει την πώληση της “Μικρής ΔΕΗ”, κάτι που οδήγησε στην ολική αναστροφή της εικόνας της επιχείρησης.

Οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην πώληση του 30% του χαρτοφυλακίου της, κάτι που θα έβαζε στο συρτάρι της επιχείρησης μέχρι και 2 δισ. ευρώ, έφερε σε δύσκολη θέση την επιχείρηση, η οποία από κέρδη σχεδόν 238 εκατ. ευρώ το 2017, βρέθηκε ένα χρόνο αργότερα να γράφει ζημιές σχεδόν 904 εκατομμύρια. 

Αυτές οι εξελίξεις έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τόσο την διοίκηση όσο και ολόκληρη την ΔΕΗ, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν μια εταιρεία που θα αντιμετώπιζε άμεσο πρόβλημα επιβίωσης και θα ήταν πολύ κοντά στο λουκέτο. Όμως από την μία οι τράπεζες που θα κληθούν να συνδράμουν την κατάσταση και από την άλλη οι πολιτικές εξελίξεις, δίνουν μια ανάσα αισιοδοξίας στην επιχείρηση. 

Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μια πολύ καυτή πατάτα στα χέρια της , την οποία θα πρέπει να χειριστεί με τεράστια προσοχή γιατί ένα ενδεχόμενο λουκέτο στη ΔΕΗ θα στιγματίσει την πορεία της, ανεξάρτητα αν δεν είναι δημιούργημα της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ