Η Google παίρνει πρώτη άδεια από την FAA για μεταφορά εμπορευμάτων με drone

Μέσω της θυγατρική της Wing Aviation, η Google έγινε η πρώτη εταιρεία που παίρνει επίσημα άδεια αεροπορικής εταιρείας από την FAA για να μεταφέρει εμπορεύματα με drone, κάνοντας στην ουσία το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για να ξεκινήσει τις μεταφορές. 

Η Wing πήρε την ίδια έγκριση και πιστοποίηση που παίρνουν οι μικρές αεροπορικές εταιρείες από το υπουργείο Μεταφορών και τώρα σχεδιάζει να ξεκινήσει εντός των επόμενων μηνών τις πρώτες παραδόσεις με drone στην πολιτεία της Βιρτζίνια. “Είναι μια συναρπαστική στιγμή για μας να έχουμε κερδίσει την έγκριση της FAA για να “τρέξει” πραγματικά μια επιχείρηση με την τεχνολογία μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Wing James, Ryan Burgess σε συνέντευξή του, ενώ χαρακτήρισε “κεντρικής σημασίας” τόσο για την εταιρεία του όσο και για τη βιομηχανία των αεροσκαφών γενικότερα.

Με βάση την άδεια που πήρε, η Wing ακόμα δεν έχει δικαίωμα να κάνει πτήσεις με τα drone της πάνω από αστικές περιοχές, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. 

Η άδεια που ήρε η Wing είναι πολύ σημαντική για το μέλλον των logistics και των παραδόσεων, καθώς ανοίγει ένας εντελώς καινούριος δρόμος σε αυτό τον τομέα, δεν έχει ποτέ στο παρελθόν εγκριθεί μια εταιρεία που να διασφαλίζει την ασφάλεια των παραδοσιακών αεροπορικών εταιρειών charter ή των μικρότερων μεταφορέων, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες, περιλαμβανομένης και της Amazon η οποία είχε διαφημίσει έντονα τις παραδόσεις μέσω drone, είχαν πάρει εγκρίσεις μόνο για δοκιμαστικές πτήσεις. 

Οι παραδόσεις μέσω drone έχουν αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα αποδοχής από τις αρχές, καθώς οι πτήσεις σε τόσο χαμηλό ύψος πάνω από σπίτια έχουν εγείρει θέματα ασφάλειας αλλά και ιδιωτικότητας, καθώς τα drone χρησιμοποιούν βίντεο για να πλοηγηθούν. Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι εικόνες δεν είναι αρχειοθετημένες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάτι άλλο εκτός από τεχνική ανάλυση. Ταυτόχρονα σκοπεύει να προχωρήσει σε εκτεταμένες επιδείξεις των δυνατοτήτων και του τρόπου που λειτουργεί η τεχνολογία της σε τοπικούς φορείς και τον κόσμο προκειμένου να δείξει πως η τεχνολογία και οι υπηρεσίες της δεν απειλούν κανέναν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ