Huawei: Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την δωρεάν διαφήμιση, στο +39% τα έσοδα της εταιρείας

Σημαντική αύξηση των εσόδων της στο +39% για το πρώτο τρίμηνο παρουσίασε η Huawei, η οποία εξακολουθεί να “βλέπει” ανάπτυξη παρά τις πολιτικές ταραχές, τον εμπορικό πόλεμο και την απαγόρευση των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Κινεζικός κολοσσός, στο πρώτο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα της εταιρείας ήταν 26,8 δισ. δολάρια, ενώ πούλησε 59 δισ. smartphones. Στην δήλωση που συνόδευε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Huawei είπε πως το 2019 “θα είναι μια χρονιά που θα δούμε μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη του 5G σε όλο τον κόσμο και πως το τμήμα δικτύων της έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και πωλήσεων”. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Huawei είχε υπογράψει 40 εμπορικές συμφωνίες για ανάπτυξη 5G με κορυφαίους παρόχους σε όλο τον κόσμο. 

Είναι η πρώτη φορά που η Huawei ανακοινώνει τριμηνιαία αποτελέσματα, καθώς μέχρι τώρα η εταιρεία δημοσιοποιούσε μόνο τα εξάμηνα και τα ετήσια αποτελέσματα της. Τώρα όμως η εταιρεία θέλει να δείξει την συνεχιζόμενη της ανάπτυξη, ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και οι Ιαπωνία και Αυστραλία. Οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν τις κυβερνήσεις Γερμανίας και Βρετανίας από το να χρησιμοποιήσουν τα δίκτυα της Huawei για την ανάπτυξη του 5G, όμως οι χώρες αυτές αποφάσισαν να “παρακούσουν” την κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Αυτή η πολιτική των ΗΠΑ, έχει μάλλον κάνει καλό στην εταιρεία, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Ren Zhengfei σε συνέντευξη του, καθώς όλες αυτές οι αναφορές τελικά μάλλον έχουν έχουν λειτουργήσει σαν μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία. 

Το να φοβάται μια τεράστια και πανίσχυρη χώρα όπως οι ΗΠΑ, μια μικρή εταιρεία σαν την δική μας, έχει οδηγήσει πολλές χώρες να υπογράψουν αμέσως εμπορικές συμφωνίες μαζί μας., λέγοντας ‘Για να φοβούνται οι ΗΠΑ τα προϊόντα σας, πάει να πει ότι είναι πολύ καλά, θα τα αγοράσουμε αμέσως’. Αυτό είναι ο λόγος που πολλές ιδιαίτερα εύπορες πετρελαιοπαραγωγές χώρες γίνονται πελάτες μας. Αγοράζουν τα προϊόντα μας σε μεγάλες ποσότητες καθώς οι ΗΠΑ μας διαφημίζουν συνέχεια”. 

Όπως δήλωσε ο Ren Zhengfei, η Huawei στα επόμενα 5 χρόνια, θα αυξήσει τα έσοδα της από τα 100 δισ. δολάρια που είναι τώρα, στα 250 δισ. δολάρια. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ