Συνεργασία με την Aeroflot ανακοίνωσε η Ellinair στα 5α της γεννέθλια

Με την Aeroflot Russian Airlines, τον ρωσικό κολοσσό στις αερομεταφορές, ανακοίνωσε την συνεργασία της η Ellinair, την ημέρα που γιόρτασε τα 5α της γενέθλια.

Τα μεγέθη της εταιρείας το 2018 παρουσίασαν σημαντική αύξηση και οι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο επιβάτες που διακινήθηκαν καθώς και τα μεγάλα ποσοστά πληρότητας προκαλούν χαμόγελα αισιοδοξίας στον όμιλο για το 2019.
«Η επέτειος των πέντε ετών λειτουργίας της Ellinair, συμπίπτει με μια πολύ σημαντική συνεργασία, που καταδεικνύει εμπράκτως, την εξωστρέφεια της εταιρίας μας. Το 2018 επιτύχαμε τους στόχους ανάπτυξης που είχαμε θέσει και αναμένουμε το 2019 να είναι μια επιτυχημένη χρονιά, προς όφελος των εργαζομένων, των επιβατών και της ελληνικής οικονομίας. Η συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot, είναι μόνο η αρχή, ενώ η προσφορά νέων υπηρεσιών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας θέματα για όλους εμάς…» τόνισε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Ellinair Θάνος Πασχάλης.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν επίσης οι νέες δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, η προτεραιότητα στην παραλαβή, η πρόσβαση σε business lounges και η χρήση fast lanes στον έλεγχο χειραποσκευών. Επίσης παρουσιάστηκαν και τα νέα δρομολόγια για το φετινό καλοκαίρι από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα (Μύκονος, Χανιά και Κέρκυρα). Στη συνεργασία της Ellinair με την Aeroflot προβλέπονται Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους καθώς και SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

Παρουσιάζοντας τα δεδομένα των πτήσεων της, η εταιρεία για το 2014 πραγματοποίησε 1618 πτήσεις με 81,4% πληρότητα, το 2015 3.692 πτήσεις με 73,7% πληρότητα, το 2016 5582 πτήσεις με 76,1% πληρότητα, το 2017 7042 πτήσεις με 77,1% πληρότητα και έκλεισε το 2018 με 8342 πτήσεις και πληρότητα που άγγιξε το 78,2%.
Τα αεροσκάφη της Ellinair θα επιχειρούν από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Αθήνα και τη Μόσχα. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου και αυτό το καλοκαίρι η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη.

Για το καλοκαίρι του 2019, προστίθενται και νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα: Αθήνα- Μύκονος, Αθήνα- Χανιά και Αθήνα- Κέρκυρα. Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.
Την πρώτη της πτήση την πραγματοποίησε τον Φεβρουάριο του 2014 με AVRO RJ85 96 θέσεων στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο ενώ σήμερα στο νηολόγιό της έχει 4 αεροσκάφη, 2 Α319 και 2 Α320 ενώ διαθέτει και 3 BOEING 733 148 θέσεων ενταγμένα σε βραχυπρόθεσμο leasing.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης o Πρόεδρος της Ellinair Ιωάννης Μουζενίδης ο οποίος υπογράμμισε πως «Η Ellinair, η αεροπορική εταιρία του ομίλου Μουζενίδη, συνεχίζει την πορεία της το 2019, ακόμη πιο δυναμικά, προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού και της εθνικής οικονομίας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που ακολουθεί ο Όμιλος από την ίδρυσή του το 1995, την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο» καθώς και ο εμπορικός διευθυντής Σταύρος Δαλιάκας αλλά και στελέχη της εταιρίας. Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής συνεργασίας, έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από κοινού με το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με αφορμή την επέτειο των 5 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Τέλος, σε επίπεδο ομίλου αναφέρθηκε ότι η αυτός διακινεί το 60% της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία στην Ελλάδα ενώ για εφέτος υπάρχει αύξηση 20% της κίνησης των Ρώσων τουριστών προς την χώρα μας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ