Nikkei: Η Nissan μειώνει κατά 15% την παραγωγή οχημάτων

Σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής οχημάτων περίπου κατά 15% θα προχωρήσει φέτος η Nissan Motor, καθώς απομακρύνεται από την επιθετική στρατηγική επέκτασης που προωθούσε ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Carlos Ghosn.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Nikkei, σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τη μεγαλύτερη περικοπή παραγωγής στην οποία θα προχωρήσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε διάστημα 10 και πλέον ετών.

Η κίνηση αυτή φέρεται να εντάσσεται στην προσπάθεια της Nissan να αντιμετωπίσει τις υποτονικές πωλήσεις των μοντέλων της στις αγορές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου επίσης σχεδιάζει να μειώσει τις πωλήσεις της.

Πιο συγκεκριμένα, η Nissan σκοπεύει να κατασκευάσει το τρέχον έτος περίπου 4,6 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Nikkei, που επικαλείται τα σχέδια που ανακοίνωσε η εταιρεία στους προμηθευτές της, με την εφημερίδα να προσθέτει ότι η κίνηση αυτή αναμένεται να επηρεάσει τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας και ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στη συμμαχία της με την Renault.

Η Nissan, πάντως, σε ηλεκτρονική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei δεν βασίζεται σε κάποια ανακοίνωσή της και ότι δεν θα σχολιάσει τις φήμες.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η Nissan περιέκοψε νωρίτερα φέτος τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο του έτους στα 4 δισ. δολάρια, ποσό κατά 22% χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ