Πτώση 3,3% στα καθαρά κέρδη της BlackRock το πρώτο τρίμηνο 2019

Καθαρά κέρδη μειωμένα αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του έτους η BlackRock, χάρη στις ισχυρότερες ροές επενδύσεων ως απόρροια της ανάκαμψης των χρηματοπιστωτικών αγορών παγκοσμίως μετά την έντονη μεταβλητότητα που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,053 δισ. δολαρίων ή 6,61 δολαρίων ανά μετοχών, έναντι κερδών 1,09 δισ. δολαρίων ή 6,68 δολαρίων ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv, ανέμεναν καθαρά κέρδη 6,13 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της BlackRock αυξήθηκαν στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου κατά 3% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, φτάνοντας τα 6,52 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είχαν υποχωρήσει κάτω από τα 6 τρισ. δολάρια στα τέλη του προηγούμενου έτους, λόγω της πτώσης της αγοράς.

Οι συνολικές καθαρές εισροές της BlackRock σε όλους τους τύπους προϊόντων ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους στα 64,67 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 13,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ