emea business monitor

Εκδημοκρατισμός της…ηγεσίας

Ζούμε σε ένα κυκλοθυμικό κόσμο, σε ένα κόσμο όπως τον αποκαλούμε πια στον χώρο των επιχειρήσεων, V.U.C.A. world (ακρωνύμιο των λέξεων Volatile, Uncertain, Complex, Ambigious) Ένα κόσμο όπου οι ηγέτες βρίσκουν αρκετά δύσκολο να επιλέξουν πιο δρόμο να ακολουθήσουν. Οι ηγέτες παλαιότερα είχαν ως στόχο να δομήσουν κάποιους πυλώνες και να χαράξουν μια στρατηγική. Σήμερα οι καιροί ωθούν στο να δημιουργούμε ένα εργασιακό περιβάλλον δομημένο από ποικίλες ομάδες οι οποίες εύκολα σχηματίζονται αλλά και διαλύονται. Θα έλεγα επομένως ότι στην σημερινή εποχή έχουμε μεταφερθεί από τον καπιταλισμό (capitalism) στον “ταλεντισμό” (talentism).

To ταλέντο θα έλεγα στη σημερινή εποχή είναι και σπάνιο και πολύτιμο να βρεθεί συγκριτικά με το κεφάλαιο… Το ταλέντο θα μπορούσε να οριστεί ως η μεταφορά της απλής γνώσης στην καθημερινή συμπεριφορά ενός ανθρώπου αλλά με ένα τρόπο που φαντάζει απλώς αλλά μαγικός συνάμα. Και μέσα από αυτή τη μαγεία αναδύονται οι νέες γενιές ηγετών. Και, αν αναρωτιόμαστε για την ηγεσία, από την εμπειρία μου θα έλεγα ότι έχει πάψει να είναι προνόμιο των λίγων και εκλεκτών. Ηγέτης μπορεί να γίνει ο καθένας αρκεί να αναπτύξει συγκεκριμένες δυνατότητες που θα του αναδείξουν τον καλύτερο και ικανότερο εαυτό του σε μια επιχείρηση, σε μια ομάδα, σε μια κοινωνία μέσα από τη βέλτιστη χρήση της φαντασίας και δημιουργικότητας.

Η Dr. Rita King σε μια ομιλία της στο Υouth NASA αναφέρει ότι βρισκόμαστε πια σε μια νέα εποχή, την εποχή της Φαντασίας (Imagination era) όπου η δημιουργικότητα κυριαρχεί και η ικανότητα του να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί σε οτιδήποτε κάνουμε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία. Ουσιαστικά λοιπόν θα έλεγα, μετά από πολλές συζητήσεις, εκπαιδεύσεις, προγράμματα και coaching sessions με επαγγελματίες διαφόρων κλάδων ότι: ο κόσμος πια εξελίσσεται σε ένα κόσμο για δημιουργούς (makers) και όχι για .. αποδέκτες (takers).

O δημιουργός είναι αυτός που θα δώσει αξία στην οικονομία μέσω των ιδεών του, της σκέψης και της καινοτομίας του. Για σκεφτείτε λίγο τις startup και τι μερίδιο η φαντασία και η δημιουργικότητα αυτών των ατόμων έχει στην παγκόσμια οικονομία…

Η ηγεσία πια αφορά κοινωνικές δεξιότητες, ενσυναίσθηση και επαφή με τον παράγοντα άνθρωπο, εκπαίδευση των ικανοτήτων του εγκέφαλου μας, των συναισθημάτων μας, των λειτουργιών μας. Στο προηγούμενο άρθρο είχα αναφέρει τη δύναμη του εγκεφάλου στον χώρο των επιχειρήσεων και πως ένας ισορροπημένος εγκέφαλος οδηγεί στη βέλτιστη απόδοση τόσο στο χώρο εργασίας όσο και εκτός του χώρου εργασίας. Η απόδοση σημαντικών managers και leaders, στον χώρο των επιχειρήσεων, βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αλλά και προσαρμόζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Όπως είχε αναφέρει και ο Α. Eistein χρόνια πριν: “Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση” και αυτό γιατί όταν η φαντασία αναπτύσσεται παράλληλα με την περιέργεια στον άνθρωπο, η καινοτομία γεννιέται και είναι αυτή που επιζητάμε καθημερινά. Αναλογιστείτε λίγο πώς η φαντασία ως παράγοντας στη δημιουργία και την καινοτομία έχει αναδείξει σημαντικά παραδείγματα στο χώρο των επιχειρήσεων όπως είναι αυτοκίνητα Tesla, η πλατφόρμα Airbnb για να αναφέρω μερικά από τα πολλά παραδείγματα που έχουμε πια χωρίς να αδικήσω άλλα αμέτρητα καθημερινά παραδείγματα. 

Η φαντασία υπάρχει σε κάθε εγκέφαλο, σε κάθε άτομο είτε είναι leader, manager ή στέλεχος σε ένα οργανισμό. Από παιδιά φανταζόμαστε τον κόσμο, πλάθουμε τον κόσμο και προσπαθούμε να τον ανακαλύψουμε και να αντιληφθούμε τη θέση μας σε αυτόν. Η φαντασία είναι στη φύση μας, δεν είναι χάρισμα, είναι ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να παράγει ιδέες, λύσεις, προϊόντα, σκέψεις, συναισθήματα.

Ο εγκέφαλος πλάθει και δημιουργεί λύσεις είτε φαντάζοντας, είτε ζώντας ένας γεγονός. Μπορεί επομένως το 93% των στελεχών στον επιχειρηματικό κόσμο να πιστεύει ότι οι leaders πρέπει να ενθαρρύνουν την φαντασία στο χώρο των επιχειρήσεων, παρόλα αυτά το 55% των leaders αδυνατεί να πιστέψει ότι μπορεί να βρει ξανά…την χαμένη φαντασία των παιδικών χρόνων. Τα ποσοστά δείχνουν μεγάλα, οι νευροεπιστήμες όμως καθημερινά αποδεικνύουν το αντίθετο. Η φαντασία δεν έχει χαθεί στα παιδικά μας χρόνια, ενεργοποιείται ξανά και αποδεικνύει τη δύναμη του ανθρώπινου νου και της προσαρμοστικότητας σε κάθε νέα αλλαγή, η οποία γεννά νέες ιδέες, νέες λύσεις, προϊόντα και καινοτόμες στρατηγικές.

Η φαντασία είναι αποτέλεσμα επιλογής του καθενός μας να ενεργοποιήσει ξανά συγκεκριμένες λειτουργίες που απλά τις αφήσαμε αδρανείς. Η ικανότητα υπάρχει και η σημερινή εποχή μας καλεί να την κάνουμε πράξη. Το ταλέντο, η δύναμη της ανθρώπινης φύσης κυριαρχούν και καινοτομούν ως βασικός παράγοντας στην επιτυχία, την ευτυχία αλλά και τον εκδημοκρατισμό των ευκαιριών ανεξαρτήτου θέσης, κύρους και γνώσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.