Chevron: Εξαγοράζει την Anadarko Pertoleum σε ένα deal αξίας 50 δισ. δολαρίων

Στην εξαγορά της Anadarko Petroleum, έναντι τιμήματος 33 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, προχωρά η Chevron, σε μια κίνηση που έχει στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στη λεκάνη Permian και τις δραστηριότητές της στο τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, η Chevron θα καταβάλλει το ανωτέρω ποσό κατά 75% σε μετοχές και το υπόλοιπο 25% σε μετρητά, ενώ με βάση τη συμφωνία θα αναλάβει και χρέη ύψους 15 δισ. δολαρίων της Anadarko, γεγονός που ανεβάζει τη συνολική αξία του deal σχεδόν στα 50 δισ. δολάρια.

“Ο συνδυασμός των κορυφαίων και υψηλής ποιότητας περιουσιακών στοιχείων της Anadarko σε συνδυασμό με το ισχυρό μας χαρτοφυλάκιο ενισχύει την ηγετική μας θέση στη λεκάνη Permian, ενισχύει τις δραστηριότητες βαθέων υδάτων και διευρύνει την παρουσία μας στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Michael Wirth.

“Η στρατηγική συνεργασία της Chevron με την Anadarko θα δημιουργήσει μια εταιρεία παγκόσμιας κλάσης, με ισχυρά περιουσιακά στοιχεία”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Anadarko, Al Walker, προσθέτοντας ότι η στρατηγική, το μέγεθος και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Chevron θα ενισχύσουν περαιτέρω την αξία των περιουσιακών στοιχείων της Anadarko.

Εν τω μεταξύ, η Chevron ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 15 έως 20 δισ. δολαρίων μεταξύ του 2020 και του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ