Your Brain at Work!

Προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα: δυο έννοιες που στον επιχειρηματικό κόσμο έχουν αρχίσει να γίνονται οικίες. Όροι που εστιάζουν στην ανάγκη υιοθέτησης τεχνικών που θα ενισχύσουν τόσο την προσωπικότητα όσο και τη απόδοση ενός στελέχους.

Σύμφωνα με τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών και ηγετών, η δημιουργικότητα αλλά και η εξέλιξη στο χώρο εργασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τρόπο που το άτομο συμπεριφέρεται, ενεργεί και σκέφτεται σε συνάρτηση με τους γύρω του. Ο τρόπος, δηλαδή με τον οποίο οι λειτουργίες του εγκεφάλου του συγχρονίζονται και συνεργάζονται ώστε να αποδώσουν το μέγιστο κάθε στιγμή.

Φανταστείτε μια έντονη ημέρα στο γραφείο όπου ένας manager καλείται συνειδητά να επιλέξει ένα τρόπο αντιμετώπισης μιας κατάστασης ή μιας κρίσης. Καλείται να συνδυάσει συγχρόνως διαφορετικές δεξιότητες και ικανότητες προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό. Τι σημαίνει όμως επιτυχία και αποτελεσματικότητα για ένα επαγγελματία που ήδη έχει καταφέρει πολλά στη ζωή του και το εργασιακό του περιβάλλον;   Γιατί συζητάμε για αποτελεσματικότητα και δεξιότητες όταν καθένας από εμάς νιώθει ότι τις κατέχει ως ένα βαθμό;

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων (Soft Skills) που βασίζονται στην εκγύμναση του εγκεφάλου έχουν παρουσιάσει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πρόκειται για εξατομικευμένες ασκήσεις, Brain Fitness, προσαρμοσμένες στον καθένα χωριστά, με χρήση ειδικού λογισμικού που χαρτογραφεί, αποκωδικοποιεί και αξιολογεί κάθε πτυχή.

Χαρακτηριστικά όπως η συγκέντρωση, η μνήμη και η διαύγεια σκέψης, η ταχύτητα, η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενσυναίσθηση αλλά και η δημιουργικότητα αναδύονται και αναβαθμίζονται σημαντικά. Η ανάπτυξη των συγκεκριμένων δεξιοτήτων προετοιμάζουν και θωρακίζουν τον manager / leader ώστε να παραμείνει ανθεκτικός και να προσαρμοστεί σε πιθανή περίπτωση ήττας, όπως ακριβώς αντιμετωπίζει ένας αθλητής ένα αγώνα, στο στάδιο.

Και επειδή ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ένας καθημερινός στίβος, είναι σημαντικό τα στελέχη να είναι προετοιμασμένα, κατάλληλα εκπαιδευμένα και συναισθηματικά ισορροπημένα, ώστε να μπορούν να καταρρίπτουν καθημερινά το δικό τους ρεκόρ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ