Μειώνει την ταχύτητα στα escooters της και η hive

Σε οικειοθελή μείωση της μέγιστης ταχύτητας των escooters της, στα 20 χλμ., προχωρά η εταιρεία hive, η οποία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων για την εύρεση βέλτιστων τρόπων ελεγχόμενης πρόσβασης και στάθμευσης, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι η ταχεία ανάπτυξη που εμφανίζει η μετακίνηση με ηλεκτρικά πατίνια και στη χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την κυκλοφορία τους -καθώς η νέα αυτή μορφή μετακίνησης δεν προβλέπεται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας- έχει προκαλέσει ένα κύκλο συζητήσεων σχετικά με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο νέος αυτός τρόπος μετακίνησης, με τον προβληματισμό να εστιάζει κυρίως στον τομέα της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, και αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες που έχουν ανακύψει, η hive, μέλος της Daimler, ανακοίνωσε ότι προχωρά οικειοθελώς και έπειτα από συνεννόηση με ειδικούς, στη μείωση της μέγιστης ταχύτητας των scouters της από τα 25 χλμ. στα 20 χλμ.

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων για τους βέλτιστους τρόπους ελεγχόμενης πρόσβασης και στάθμευσης, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με εφαρμογή geo-fencing.

Εξάλλου, όπως σημειώνει η εταιρεία, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της έχει τονίσει ότι στόχος της, σε κάθε πόλη που δραστηριοποιείται, είναι να σέβεται τον δημόσιο χώρο, την ασφάλεια και τις ανάγκες των πολιτών για γρήγορη, αποτελεσματική και οικολογική μετακίνηση.

Ο Country Manager Greece της hive, Παύλος Βλασόπουλος, δήλωσε σχετικά: “Για εμάς στην hive δεν νοείται τίποτα ως σημαντικότερο από τη δημόσια ασφάλεια (Public Safety) και γενικότερα τον σεβασμό των πεζών στην πόλη. Για αυτό, πιστοί στις αρχές μας, προβαίνουμε σε μια κίνηση που έχει στόχο να καταδείξει ότι αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Αρχές. Ήρθαμε στην Αθήνα για να μείνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καταδείξουμε ότι η εμπειρία του χρήστη (customer experience) συμβαδίζει με τον σεβασμό στους πεζούς και αυτούς που δεν τα χρησιμοποιούν (non users)”.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και η ομοειδής εταιρεία Lime, η οποία επίσης αποφάσισε να μειώσει την ταχύτητα για τα ηλεκτρικά πατίνια της στα 20 χλμ./ώρα, ενώ θα αποθαρρύνει και την οδήγηση στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ