“Λουκέτο” στο εργοστάσιο smartphone στο Πεκίνο βάζει η Sony

Στο κλείσιμο της μονάδας κατασκευής smartphone που διατηρεί στο Πεκίνο θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες η Sony Corp, καθώς ο ιαπωνικός γίγαντας των ηλεκτρονικών επιδιώκει τη μείωση του κόστους παραγωγής της δραστηριότητας “έξυπνων” κινητών συσκευών.

Η Sony θα μεταφέρει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Ταϊλάνδη, με στόχο να μειώσει κατά το ήμισυ το κόστος και να επαναφέρει σε κερδοφόρο τροχιά τη δραστηριότητα smartphones από την επόμενη οικονομική χρήση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο της εταιρείας για την αναδιάρθρωση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας και δεν σχετίζεται με την εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Reuters.

Σημειώνεται ότι ο τομέας “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων είναι ένα από τα λίγα αδύνατα σημεία της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς ευθύνεται για τις ζημίες ύψους 95 δισ. γεν (863 εκατ. δολαρίων) της τρέχουσας οικονομικής χρήσης που ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Sony θα έπρεπε να πωλήσει τη δραστηριότητα smartphone λόγω του έντονου ανταγωνισμού τιμών που αντιμετωπίζει από τους Ασιάτες αντιπάλους της, καθώς ούτως η άλλως η εταιρεία κατέχει πολύ μικρό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, μικρότερο του 1%, ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν μόλις σε 6,5 εκατ. μονάδες κατά την τρέχουσα χρήση, κατευθυνόμενες κυρίως σε Ιαπωνία και Ευρώπη.

Η Sony, πάντως, έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει τη μονάδα παραγωγής κινητών συσκευών, καθώς εκτιμά ότι τα smartphones θα αποτελέσουν βασικό άξονα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G και τη διασύνδεση αυτοκινήτων και συσκευών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ