Huawei P30 Pro: “Σάρωσε” την κορυφή στη βαθμολογία DXO Mark

Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου η Huawei παρουσίασε το P20 Pro όλος ο τεχνολογικός κόσμος έμεινε άναυδος από τις φωτογραφικές δυνατότητες του τηλεφώνου, το οποίο όχι άδικα ονομάστηκε DSLR killer και παρουσίασε στον απλό κόσμο πόσο “εύκολο” είναι να βγάλει κανείς εντυπωσιακές φωτογραφίες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το DxO Mark, το site που κάνει εξαντλητικές δοκιμές σε φωτογραφικές μηχανές και smartphones, με τις βαθμολογίες που δίνει να αποτελούν benchmark για κάθε κατασκευαστή αλλά και όλη την βιομηχανία, να του δίνει το εντυπωσιακό βαθμό 109, τοποθετώντας το στην κορυφή. 

Ήταν η πρώτη φορά που κάμερα κινητού πέρασε τους 100 βαθμούς και θα ήταν από μόνη της μια εντυπωσιακή επίδοση, αν δεν συνοδευόταν από κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Με την τρομερή εξέλιξη της τεχνολογίας, ειδικά στα κινητά τηλέφωνα, τo P20 Pro παρέμεινε στην κορυφή ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, ενώ άλλα τηλέφωνα μόλις κατάφεραν ένα χρόνο μετά να ισοφαρίσουν αυτή την επίδοση, όπως το ομόσταβλο του Mate 20 Pro, το οποίο επίσης έφερε βαθμολογία 109. 

Όλα όμως αυτά άλλαξαν με την κυκλοφορία του επόμενου μοντέλου της σειράς P, το P30 Pro το οποίο με τις 4 κάμερες που διαθέτει, τα απίστευτο για κινητά τηλέφωνα οπτικό ζουμ 5x, το οποίο σε συνδυασμό με το ψηφιακό ζουμ φτάνει το “εξωπραγματικό” ζουμ 50x, και το αναβαθμισμένο του software, έφτασε τον βαθμολογικό πήχη στο 112.

Μπορεί για κάποιους η μετάβαση από το 109 στο 112 να μην ακούγεται σαν κάτι το εντυπωσιακό, όμως αν αναλογιστεί πως επί χρόνια η βιομηχανία “πάλευε να ξεκολλήσει” από το 99 για να φτάσει στο 100, ενώ από τον Μάρτιο του 2018 που το P20 Pro έφτασε το 109, μόλις 10 συσκευές κατάφεραν τριψήφια επίδοση με μόλις την Samsung με το S10 Plus να καταφέρνει πριν ένα περίπου μήνα να το ισοφαρίσει, κάνει την επίδοση του P30 Pro ακόμα πιο εντυπωσιακή. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ