“Λουκέτο” στο εργοστάσιό της στο Ρίο ντε Τζανέιρο βάζει η Roche

Την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιό της στο Ρίο ντε Τζανέιρο έλαβε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, η οποία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει σταδιακά τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας ενός της επόμενης πενταετίας, πριν τελικά εκποιήσει το ακίνητο.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στη συνοικία Jacarepagua, παράγει προϊόντα που προορίζονται για τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη και επί του παρόντος απασχολεί 440 εργαζομένους της Roche και περίπου 200 συμβασιούχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία την Τρίτη.

“Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις σχετικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και τον μελλοντικό μικρότερο όγκο, η Roche έλαβε τη δύσκολη απόφαση να προγραμματίσει τη σταδιακή αναστολή των δραστηριοτήτων στο εργοστάσιο του Ρίο ντε Τζανέιρο”, ανέφερε η εταιρεία.

Πρόσθεσε, πάντως, ότιοι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη μονάδα θα λάβουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη κατά τα επόμενα χρόνια, ενώ η Roche δεσμεύεται να παρέχει αξιόπιστα προϊόντα, υψηλής ποιότητας, στους ασθενείς μέχρι το κλείσιμο της μονάδας”.

Η φαρμακοβιομηχανία σημείωσε, επίσης, ότι θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στη Βραζιλία, μέσω των δύο άλλων παραγωγικών μονάδων που διατηρεί στις πολιτείες Σάο Πάολο και Γκοϊάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ