Fourlis: Τα σχέδια για την επόμενη μέρα

Υψηλούς στόχους και για το τρέχον έτος έχει θέσει η διοίκηση του Ομίλου Fourlis, που περιλαμβάνουν τόσο την περαιτέρω επέκταση των δικτύων καταστημάτων του εντός αλλά και εκτός συνόρων, την ενίσχυση του ψηφιακού καναλιού πωλήσεων αλλά και την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας αξιοποίησης και ανάπτυξης ακινήτων.

Τη νέα στρατηγική παρουσίασε ο πρόεδρος του Ομίλου, Βασίλης Φoυρλής, κατά την καθιερωμένη παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, όπου αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις για το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την IKEA, η διοίκηση του ομίλου εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το 2019 θα είναι καλύτερο από το 2018, τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο μεριδίων αγοράς, που σήμερα ανέρχονται στο 20% στην Ελλάδα και στο 15% στη Βουλγαρία.

Στα σχέδια του ομίλου, εξάλλου, περιλαμβάνεται η ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων της IKEA, στη βάση της στρατηγική απόφασης της μητρικής IKEA να επενδύσει σε μικρότερου εμβαδού και κόστους λειτουργίας καταστημάτων.

Έτσι, πέρα από την πρόθεση του ομίλου να ανοίξει ένα νέο pick up point στη Νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, καθώς και ένα ακόμα στη Λεμεσό της Κύπρου, μετά τη λειτουργία του pick up point στη Βουλγαρία, ο όμιλος εξετάζει τη δημιουργία μικρότερων σημείων πώλησης (5.000-10.000 τ.μ.) σε όλες της αγορές που δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό, διερευνά τρεις πόλεις στην Ελλάδα και 1 στη Βουλγαρία.

Περαιτέρω έμφαση θα δώσει ο όμιλος και στην ενίσχυση του ψηφιακού καναλιού πωλήσεων, που σήμερα συνεισφέρει κατά 10% στο σύνολο των πωλήσεων του ομίλου, ενώ το 82% προέρχεται από τα καταστήματα και το υπόλοιπο 8% από τα pick up points.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα των Intersport και The Athlete’s Foot (TAF), ο όμιλος σχεδιάζει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εφοδιαστικής της Intersport στην Οινόη, καθώς και της κοινής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων, μέσω ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία 6 νέων καταστημάτων Intersport (1 στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο), ενώ εξετάζει και την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου της The Athlete’s Foot, μετά την ανάληψη της αντιπροσώπευσης της φίρμας σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Σημειώνεται ότι σήμερα ο όμιλος διαθέτει 118 καταστήματα Intersport και 14 καταστήματα TAF.

Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Trade Estates, η οποία έχει ήδη λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως τονίστηκε στόχο είναι να εισαχθεί για διαπραγμάτευση εντός της προσεχούς διετίας. Στην εταιρεία έχουν ήδη εισφερθεί ακίνητα του ομίλου, συνολικής αξίας 176 εκατ. ευρώ, ωστόσο στόχος είναι να ενισχυθεί το χαρτοφυλάκιό της και με άλλα ακίνητα.

Όσον αφορά τις προοπτικές του ομίλου το τρέχον έτος, η διοίκηση της Fourlis εμφανίστηκε αισιόδοξη, αν και συγκρατημένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ