“Μαχαίρι” στην “έκπτωση συνέπειας” από τη ΔΕΗ και μάλιστα άμεσα

Ακριβότερα θα στοιχίζει από τον Απρίλιο το ηλεκτρικό ρεύμα για όσους πληρώνουν στην ώρα τους τον λογαριασμό της ΔΕΗ, καθώς η επιχείρηση αποφάσισε εχθές να προχωρήσει στη μείωση της “έκπτωσης συνέπειας” με την οποία επιβράβευε μέχρι σήμερα τους συνεπείς πελάτες της.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε την παγιοποίηση της χορήγησης της “έκπτωσης συνέπειας” σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, από 15% που είναι σήμερα.

Οι επιβαρύνσεις για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ θα γίνουν αντιληπτές ήδη από την 1η Απρίλιου, καθώς τότε θα τεθεί σε ισχύ το νέο μειωμένο ποσοστό έκπτωσης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και το “κούρεμα” της έκπτωσης λόγω προπληρωμής, η οποία διαμορφώνεται σε 4% από 6% που είναι σήμερα, με το νέο ποσοστό έκπτωσης να ισχύσει επίσης για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την 1η Απριλίου 2019 και εφεξής.

Η ΔΕΗ αναμένεται, επίσης, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις βιομηχανίες για τα τιμολόγια υψηλής τάσης, για αυξήσεις έως και 10%.

Οι κινήσεις αυτές αποδίδονται στην προσπάθεια της ΔΕΗ να ενισχύσει τα έσοδά της μετά την άρνηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εγκρίνει αυξήσεις στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η επιχείρησης, το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε εχθές να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των Δικαιωμάτων εκπομπών Co2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ