Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Deutsche Bank, η οποία σε έκθεσή της “βλέπει” σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στο 1,9 ευρώ από 1,5 ευρώ προηγουμένως, με το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα να ανέρχεται στο 37%, ενώ διατηρεί τη σύσταση “αγοράς”.

Για την Εθνική Τράπεζα θέτει νέα τιμή-στόχο τα 2,1 ευρώ από 1,4 ευρώ πριν, με το περιθώριο ανόδου να διαμορφώνεται στο 24%, διατηρώντας επίσης τη σύσταση “αγοράς”.

Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς η νέα-τιμή στόχος τίθεται στο 1,5 ευρώ από 0,7 ευρώ προηγουμένως, με περιθώριο ανόδου 7%, διατηρώντας τη σύσταση “διακράτησης” για τον τίτλο.

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank δεν καλύπτει τη μετοχή της Eurobank, καθώς τελεί σύμβουλος της ελληνικής τράπεζας για τη συμφωνία συγχώνευσης με την Grivalia.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Deutsche Bank, η επικαιροποίηση των εκτιμήσεών της έγινε καθώς λαμβάνει υπόψη της τις εξελίξεις σχετικά με τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη, οι οποίες εκτιμά ότι θα βοηθήσουν τις ελληνικές τράπεζες να επιταχύνουν τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και να περιορίσουν τη διαφορά μεταξύ της τιμής προσφοράς και της τιμής ζήτησης στις πωλήσεις χαρτοφυλακίων επισφαλών δανείων.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, παρότι οι δείκτες NPEs του κλάδου εξακολουθούν να υπερβαίνουν το 35%-4%, οι ανωτέρω εξελίξεις αποτελούν ενθαρρυντικά σημάδια για τον τραπεζικό κλάδο.

Προσθέτει, δε, ότι με δεδομένο το χαμηλό επίπεδο κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών, ακόμα και μια μικρή βελτίωση οδηγεί σε ουσιαστική βελτίωση των κερδών, στοιχείο σημαντικά για τις εκτιμήσεις της για το τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά τα “κόκκινα δάνεια”, η Deutsche Bank επαναλαμβάνει ότι η ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αποτελεί το “κλειδί” για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην ομαλότητα.

Παράλληλα, προβλέπει ότι οι τρεις τράπεζες που καλύπτει θα έχουν μειώσει τα NPEs κατά μέσο όρο 5% στο τέταρτο τρίμηνο και κατά 15% περίπου σε επίπεδο έτους.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι από τη σωρευτική μείωση των NPEs κατά 3,5 δισ. ευρώ και από τις τρεις τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς θα τα έχει μειώσει κατά 1,7 δισ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα κατά 1,1 δισ. ευρώ και η Alpha Bank κατά 800 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων αναμένεται ότι θα προέλθει από διαγραφές.

Σε όρους κάλυψης, η Deutsche Bank αναμένει ότι την υψηλότερη κάλυψη θα εμφανίζει η Εθνική με 60%, ακολουθούμενη από την Πειραιώς με 48% και τέλος την Alpha Bank με 46%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ