Εξαγορά της Worldpay από τον αμερικανικό FinTech όμιλο FIS

Στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών Worldpay προχωρά ο αμερικανικός όμιλος fintech Fidelity National Information Services (FIS), στο πλαίσιο της στρατηγικής του να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στον ταχέως μεταβαλλόμενο αυτό τομέα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η FIS θα καταβάλει περίπου 35 δισ. δολάρια (26 δισ. λίρες) σε μετρητά, ενώ θα αναλάβει και χρέος περίπου 8 δισ. ευρώ της βρετανικής εταιρείας, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του deal σχεδόν στα 43 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, οι μέτοχοι της Worldpay θα λάβουν 0,9287 μετοχές της FIS και 11 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή, αποτιμώντας τη βρετανική εταιρεία στα 112,12 δολάρια ανά μετοχή, τιμή που αντιστοιχεί σε premium περίπου 14% σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

“Το μέγεθος έχει σημασία στην ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FIS, Gary Norcross, σχολιάζοντας την εξαγορά, καταδεικνύοντας τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στον συγκεκριμένο τομέα.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, οι μέτοχοι της FIS θα κατέχουν το 53% της συνδυασμένης εταιρείας, η οποία θα διατηρήσει την επωνυμία της FIS και θα έχει την έδρα της στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντας, ενώ οι μέτοχοι της Worldpay θα κατέχουν το υπόλοιπο 47%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ