Σήμερα το ΔΣ της Attica Bank για σύγκληση ΓΣ και την εκλογή προέδρου

Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης με σκοπό την εκλογή νέας διοίκησης στην τράπεζα, μετά την παραίτηση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Η αντικατάσταση του Π. Ρουμελιώτη ήταν αναμενόμενη, καθώς ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας βρισκόταν εδώ και καιρό σε σύγκρουση με την Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή των τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.

Την παραίτηση και αντικατάσταση του Π. Ρουμελιώτη φέρεται να είχε ζητήσει εξάλλου και ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, στην επιστολή που απέστειλε ο Π. Ρουμελιώτης προς τον βασικό μέτοχο της Attica Bank, τον ΕΦΚΑ, δηλώνει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου προκειμένου να διευκολύνει τον ΕΦΚΑ που ζήτησε την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Τη θέση του προέδρου της Attica Bank, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι θα αναλάβει ο Γιώργος Μιχελής, στέλεχος με πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, καθώς έχει διατελέσει από το 2015 έως το 2018 πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, διευθύνων σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Επίσης, έχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ