Τέλος από την Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Στη σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, με θέμα τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης, κατόπιν αίτησης του βασικού μετόχου της, του ΕΦΚΑ, προχώρησε η Attica Bank, μετά την υποβολή παραίτησης εχθές το βράδυ του προέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Τη θέση του προέδρου στην τράπεζα φέρεται να αναλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής, στέλεχος με πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, καθώς έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Επίσης, έχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από το 2015 έως το 2018 ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η παραίτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη θέση στην Attica Bank δεν έπεσε φυσικά ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας βρισκόταν εδώ και καιρό σε σύγκρουση με την Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή των τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, στην επιστολή που απέστειλε ο Π. Ρουμελιώτης προς τον βασικό μέτοχο της Attica Bank, τον ΕΦΚΑ, δηλώνει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, προκειμένου να διευκολύνει τον ΕΦΚΑ που ζήτησε την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ