7.000 απολύσεις έως το 2023 σχεδιάζει η Volkswagen

Στην κατάργηση έως και 7.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2023 θα προχωρήσει η Volkswagen, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να επιταχύνει τη στροφή της στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία την Τετάρτη, οι απολύσεις αποτελούν μέρος του σχεδίου εξοικονόμησης δαπανών που προωθεί η εταιρεία, ύψους 5,9 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2023, προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση των περιθωρίων κέρδους της λόγω των υψηλών επενδύσεων που πραγματοποιεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

“Τα μέτρα από το πρόγραμμα εξοικονόμησης θα επιτρέψουν στο εμπορικό μας σήμα να επιτύχει ανταγωνιστικό περιθώριο κέρδους 6% το 2022, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Arno Antlitz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο στόχος της μείωσης των θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί τόσο μέσω της αυτοματοποίηση καθηκόντων ρουτίνας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μεταξύ 5.000 και 7.000 θέσεων εργασίας έως το 2023, αλλά και μέσω συνταξιοδοτήσεων, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 11.000 εργαζόμενοι θα είναι επιλέξιμοι για συνταξιοδότηση τα επόμενα έτη.

Ωστόσο, ακόμη και με τις ανακοινωθείσες απολύσεις, τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι η στροφή της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ