Η Mothercare πουλά την ELC έναντι 13,5 εκατ. λιρών

Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης βρεφικών προϊόντων Mathercare Plc ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πωλήσει το brand εκπαιδευτικών παιχνιδιών ELC στην Teal Brands, έναντι τιμήματος 13,5 εκατ. λιρών.

Η απόφαση εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με στόχο τη μείωση του χρέους της, καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη της στη βασική αγορά της, τη Βρετανία, έχουν πληγεί από τον έντονο ανταγωνισμό που υφίσταται από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και διαδικτυακούς λιανοπωλητές, καθώς και από την αύξηση του κόστους.

Όπως ανακοίνωσε η Mothercare, σύμφωνα με το Reuters, εκτός από την πώληση της Early Learning Center Ltd (ELC), θα προχωρήσει στην εκποίηση και ορισμένων ακόμη περιουσιακών στοιχείων της, ωστόσο θα διατηρήσει κάποια από τα αποθέματα της ELC, τα οποία θα πωλήσει σε δεύτερο χρόνο.

Τα έσοδα από τη συναλλαγή, σύμφωνα με την εταιρεία, θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους της κατά περίπου 17,5 εκατ. λίρες το επόμενο έτος.

“Ο όμιλος δεν διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια, τους πόρους ή την κλίματα σε αυτήν την κατηγορία για να συνεχίσει να επενδύσει και να αναπτύσσει το brand παιχνιδιών ELC, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την μεγιστοποίηση της απόδοσης της εξειδικευμένης αυτής κατηγορίας προϊόντων”, ανέφερε η Mothercare σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 18% λόγω της υποτονικής ζήτησης των online πωλήσεων και των περιορισμένων εκπτώσεων, γεγονός που οδήγησε σε διψήφια πτώση των συγκρίσιμων εσόδων στον Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως τονίζει το Reuters, η επιχειρηματική δραστηριότητα της Mothercare στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ζημιογόνα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει σε ένα σχέδιο εξυγίανσης τον Ιούλιο, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο του ενός τρίτου των καταστημάτων της στη χώρα και τη μείωση του κόστους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ