Προσφορά άνω των 7 δισ. δολαρίων από την Nvidia για τη Mellanox

Πολύ κοντά στην απόκτηση της Mellanox Technologies Ltd φαίνεται να βρίσκεται η Nvidia, καθώς κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής τσιπ ύψους άνω των 7 δισ. δολαρίων σε μετρητά, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η Mellanox, που έχει την έδρα της σε Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες, δραστηριοποιείται στην κατασκευή τσιπ για υψηλής ταχύτητας διακομιστές, ενώ η κεφαλαιοποίησή της υπολογίζεται περίπου στα 5,9 δισ. δολάρια.

Η πρόταση της Nvidia είναι σημαντικά υψηλότερη από την προσφορά ύψους 6 δισ. δολαρίων που είχε καταθέσει η Intel Corp για την απόκτηση της Mellanox στα τέλη Ιανουαρίου, και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αν η πρόταση της Nvidia για τη Mellanox ευοδώσει, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά τη δραστηριότητά της στην αγορά τσιπ για κέντρα δεδομένων, επιτρέποντάς της να περιορίσει την εξάρτησή της από τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.

Σημειώνεται ότι ο τομέας data center της Nvidia αντιπροσωπεύει σχεδόν τον ένα τρίτο των πωλήσεων της εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, που έχει αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση του CEO Jensen Huang, ωστόσο η επιβράδυνση της Κίνας και η εξασθένιση της τρέλας των κρυπτονομισμάτων έχουν επιβαρύνει τα έσοδά της τα τελευταία τρίμηνα.

Τον Ιανουάριο, μάλιστα, η Nvidia, με κεφαλαιοποίηση 91 δισ. δολαρίων, περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου κατά 0,5 δισ. δολάρια, εξαιτίας της υποτονικής ζήτησης για τσιπ παιχνιδιών στην Κίνα και των χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεων του τομέα data centers.

Σύμφωνα με το Reuters, η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ η Intel και η Mellanox δεν απάντησαν σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ