Η Γερμανική FinTech Raisin, εξαγοράζει γερμανική τράπεζα

Σε μια αντιστροφή της τάσης των τραπεζών να αγοράζουν FinΤech Startups, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα αποταμίευσης Raisin προχωράει στην εξαγορά της τράπεζας εξυπηρέτησης πελατών της, την MHB Bank of Frankfurt

Η πλατφόρμα Raisin συνδέει έως και 62 συνεργαζόμενες τράπεζες – όπως η μεγαλύτερη τράπεζα του Βελγίου KBC, η ICICI Bank UK και η γερμανική ψηφιακή τραπεζική ως πλατφόρμα υπηρεσιών solarisBank – με περισσότερους από 160.000 πελάτες Raisin από 31 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, διαχειριζόμενη πάνω από 11 δισ. ευρώ από την στιγμή της ίδρυσης της. Μόλις τον Φεβρουάριο, η Raisin έκλεισε ένα γύρο χρηματοδότησης αξίας 114 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτοντας τα μετρητά για στρατηγικές εξαγορές και περαιτέρω διεθνή επέκταση.

Σχολιάζοντας την κίνηση για την εξαγορά της MHB, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Raisin, Tamaz Georgadze δήλωσε: “Μαζί με την MHB, μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε – και να ενσωματώνουμε αδιάκοπα – τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας, τις τράπεζες συνεργατών και τους συνεργάτες διανομής”.

Η MHB Bank ιδρύθηκε το 1973 με έδρα τη Φρανκφούρτη και βρίσκεται στα χέρια του αμερικανικού ομίλου ιδιωτικών μετοχών Lone Star από το 2005. Η MHB υποστηρίζει πελάτες με επιχειρηματικά μοντέλα που απαιτούν τραπεζική άδεια, συμπεριλαμβανομένων των FinTech όπως Raisin, CreditShelf και Exporo. όλες τις πτυχές της αλυσίδας αξίας που σχετίζονται με τη διαχείριση λογαριασμού, τον εντοπισμό των πελατών και τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. 

Ο Georgadze ανέφερε ότι “η εξαγορά θα επιτρέψει στην επιχείρηση να αναπτύξει τις υπηρεσίες της σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και να εξορθολογίσει τις  διαδικασίες για τις τράπεζες καταθέσεων καθώς και τους εταίρους διανομής όπως η o2 Banking της Telefónica Germany και η N26”.

“Με τις αλλαγές που κάνει αυτή η εξαγορά, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες και τους συνεργάτες μας”, λέει. “Θέλουμε να αυξήσουμε τις ‘καταθέσεις ως υπηρεσία’ σε ένα ευρέως αποδεκτό πρότυπο αγοράς για τις τράπεζες της Ευρώπης”

Η προτεινόμενη εξαγορά αναμένεται να εγκριθεί από τη γερμανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή BaFin και την Ευρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαΗ αξία της συναλλαγής δεν έχει ανακοινωθεί.

Πηγή: Startupper.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ