Με 22,5 εκατ. ευρώ στηρίζει το ομόλογο της Aegean η EBRD

Με το ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ στήριξε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) την πρόσφατη έκδοση ομολόγου της Aegean, ύψους 200 εκατ. ευρώ και διάρκειας 7 ετών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η EBRD, η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματός της Greek Corporate Bond Framework, που έχει στόχο να επεκτείνει τη υποστήριξη της τράπεζας προς την εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων και να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Σύμφωνα με την EBRD, το ομολογιακό δάνειο της Aegean Airlines αποτελεί την πρώτη εταιρική έκδοση ομολόγου για το 2019, αλλά και την πρώτη έκδοση από εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία από τον Ιούνιο του 2018.

Η EBRD αναφέρει ότι τα κεφάλαια αυτά θα χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης της Aegean και την κατασκευή ενός νέου κέντρου κατάρτισης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με σύγχρονους προσομοιωτές πτήσης για τις ανάγκες εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας επιβατών. Επίσης, μέσω αυτών θα χρηματοδοτηθεί μέρος του προγράμματος ανανέωσης του στόλου αεροσκαφών της εταιρείας.

Προσθέτει, δε, ότι οι επενδύσεις της Aegean αναμένεται να ενισχύσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας, αλλά και τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση ολόκληρη τη χώρα.

Η EBRD εκτιμά ότι η συμμετοχή της στην έκδοση του ομολόγου θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και το ενδιαφέρον για τις εκδόσεις ομολόγων εγχώριων εισηγμένων εταιρειών και θα αναδείξει τη χρησιμότητα αυτού του χρηματοπιστωτικού μέσου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως από τις ελληνικές επιχειρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ