Νέο ταμείο καινοτομίας ύψους 5 δισ. δολαρίων ξεκινά η SoftBank

Στη δημιουργία ενός νέου ταμείου καινοτομίας, του SoftBank Innovation Fund, συνολικού ύψους 5 δισ. δολαρίων, που θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής, προχωρά η ιαπωνική SoftBank Group Corp.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία του SoftBank Latin America Local Hub, μιας νέας μονάδας που θα έχει στόχο να βοηθήσει τις άλλες εταιρείες του ομίλου να εισέλθουν στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και να διευρύνουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Επικεφαλής της SoftBank Latin America θα τεθεί ο Marcelo Claure, ο οποίος θα έχει την ευθύνη τόσο του νέου ταμείου καινοτομίας και των επενδύσεών του, όσο και των υπολοίπων δραστηριοτήτων της SoftBank στην περιοχή. Ο M. Claure θα συνεχίσει να ασκήσει παράλληλα τα καθήκοντά του ως διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Group Corp, διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Group International και εκτελεστικός πρόεδρος της Sprint Corporation.

Οι τομείς που θα βρεθούν στο στόχαστρο του SoftBank Innovation Fund είναι, μεταξύ άλλων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ψηφιακές υπηρεσίες για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, η κινητικότητα, η υπηρεσίες υγείας και η ασφάλιση.

Με αφορμή τις κινήσεις αυτές, ο Masayoshi Son, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Group Corp., δήλωσε ότι η Λατινική Αμερική βρίσκεται σε μια από τις σημαντικότερες από οικονομικής πλευράς περιοχές του κόσμου και αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, η SoftBank σχεδιάζει να επενδύσει σε επιχειρηματίες σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να βοηθήσει πολλές αναδυόμενες οικονομίες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων Λατινοαμερικανών.

Μεγαλώνοντας στη Λατινική Αμερική, γνωρίζω από πρώτο χέρι τη δημιουργικότητα και των πάθος των ανθρώπων εδώ, τόνισε από την πλευρά του ο Marcelo Claure, προσθέτοντας ότι η περιοχή παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

“Η Λατινική Αμερική παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες για τη SoftBank Group, και το Vision Fund θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει παράλληλα με το SoftBank Innovation Fund, δήλωσε τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Investment Advisers, Rajeev Misra.

Η Softbank, που έχει ήδη ένα επενδυτικό όχημα με κεφάλαια 100 δισ. δολαρίων, ευρύτερα γνωστό ως SoftBank Vision Fund, έχει πραγματοποιήσει ήδη σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Ενδεικτικά αναφέρονται η εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών Uber Technologies, η εταιρεία παροχής κοινόχρηστων γραφειακών χώρων WeWork, η startup εταιρεία delivery τροφίμων DoorDash, αλλά και η εφαρμογή συνοδών σκύλων Wag.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ